Symptomen van Bruised of gebroken ribben

Symptomen van Bruised of gebroken ribben

Er zijn een paar manieren waarop je kunt kneuzen of breken je ribben. U kunt een slag langs de rib gebied te ontvangen, of vallen zwaar op uw kant. U kunt ook kneuzen of zelfs breken van een rib uit hoesten veel, zoals met bronchiale longontsteking of kinkhoest. De Mayo Clinic meldt dat uw kansen op het kraken van een rib uit hoesten zijn hoger als u osteoporose.

Scherpe pijn in Side

Gekneusd of gebroken ribben kan zeer pijnlijk zijn. Omdat je je borstholte te ademen gebruiken en je longen zijn altijd in beweging, de pijn is vrijwel constant. U kunt een grotere pijn voelen als je lacht, adem diep, rollen over op de gekneusde kant of hoesten.

Blauwe plekken

Kneuzingen vaak verschijnen op het gebied van pijn, vooral als de oorzaak van de pijn een klap of letsel. Kneuzingen alleen soms optreedt indien het kraken veroorzaakt door hoesten.

Pijn wordt erger

MDAdvice merkt op dat de scherpe pijn vaak erger als je bewegen, bukken of druk op uw zijde.

Emergency Borden

Gebroken ribben kan eventueel doorboren een long. Oregon State University meldt dat als je weet dat je een gebroken rib en hebben moeite met ademhalen of een plotselinge beklemming op de borst, een ambulance bellen.

Time Frame

De Mayo Clinic meldt dat het kan oplopen tot twee maanden voor een gekneusde of gebroken rib te genezen.