Symptomen van Bone Multiple Myeloma

Multipel myeloom, ook bekend als bloedplasma myeloma, zeldzaam: slechts 5 tot 7 nieuwe gevallen per 100.000 mensen worden jaarlijks gerapporteerd. Multipel myeloom gaat vaak onopgemerkt totdat het wordt gevorderd. Vroege opsporing kan voorkomen of uitstellen van de slopende botverlies en pijnlijke compressie fracturen die kenmerkend zijn voor multipel myeloom zijn. Het kennen van de symptomen van multiple myeloma is gunstig, met name voor personen die risico lopen voor het ontwikkelen van de ziekte.

Wat zijn de oorzaken Myeloma?

Niemand weet precies wat de oorzaak van multipel myeloom. Bepaalde factoren kunnen de ontwikkeling van multiple myeloma bevorderen zoals blootstelling aan herbiciden, pesticiden, petroleum, asbest, straling en andere externe triggers. Een gecompromitteerd immuunsysteem draagt ​​bij aan het risico. Sommige wetenschappers speculeren dat de kanker wordt veroorzaakt door een of meer virussen. In sommige gevallen kan er een erfelijke aanleg voor myeloom. Zwarte mannen worden het vaakst getroffen, gevolgd door blanke mannen. Vrouwen en Aziatische bevolking het minst vaak myeloom ziekte te ontwikkelen. Historisch gezien werd multiple myeloom geassocieerd met de geriatrische bevolking. Nu zijn er meer mensen worden gediagnosticeerd in hun jaren '50 en vroege jaren '60.

Myeloom symptomen veroorzaakt door de nier en Bone Schade

Verhoging van monoklonale eiwitten in bloed geeft multiple myeloma. Soms wordt monoklonaal eiwit ontdekt in routine bloedonderzoek voor de individuele mededelingen andere symptomen. Sommige mensen hebben een vorm van myeloom die onvolledige glycoproteïnen genoemd Bence Jones eiwitten produceert. Monoklonale eiwitten worden verhoogd in de urine in plaats van het bloed bij deze personen. Beide voorwaarden kunnen de nieren beschadigen. Hypercalcemie, verhoogde calcium in het bloed is een ander probleem geassocieerd met multiple myeloom die de nieren beïnvloedt nadelig. Gerelateerde symptomen die gemakkelijk kan worden toegeschreven aan andere oorzaken zijn: vermoeidheid, dorst, verlies van eetlust, zwakte, rusteloosheid, verwardheid, gebrek aan concentratie, constipatie, verhoogde plassen, misselijkheid, overgeven en nierfalen.

Multipel myeloom vreet aan gezond botweefsel en veroorzaakt botten broos en zwak zijn. Resulterende compressie fracturen van de wervelkolom kan heel pijnlijk zijn. X-stralen tonen vaak gaten in de botstructuur van individuen met multiple myeloma.

Andere symptomen van Multiple Myeloma

Mensen die lijden aan multiple myeloma vatbaar voor infecties, met inbegrip van terugkerende aanvallen van longontsteking door hun verzwakt immuunsysteem. Kankercellen crowding out gezonde rode bloedcellen in het beenmerg veroorzaakt bloedarmoede. Neurologische symptomen zoals tintelingen en gevoelloosheid kan optreden als gevolg van zenuw impingements.

Multipel myeloom kan ook een verdikking van het bloed leidt tot ademnood en problemen met de bloedsomloop veroorzaken.

Diagnose en behandeling

Er is geen eenvoudige test voor multiple myeloma. De diagnose wordt meestal gebaseerd op tests, de geschiedenis van het individu en een lichamelijk onderzoek. Zodra multipel myeloom wordt bevestigd, leeftijd, fysieke conditie, de indeling en het stadium van de ziekte te bepalen behandeling opties. Ze zijn voorzien van chemotherapie, bestraling, stamceltransplantatie en nieuwe combinatietherapieën.

Prognose

Multiple myeloma is niet te genezen, maar het is te behandelen. Recente ontwikkelingen in de behandeling van de kanker hebben zowel de kwaliteit en kwantiteit van het leven na de diagnose verbeterd. Voortdurend onderzoek en klinische proeven worden uitgevoerd door grote farmaceutische bedrijven dankzij de toegenomen invloed van organisaties als de International Myeloma Foundation en het Multiple Myeloma Research Foundation.