Symptomen Bij een Adrenaline Rush

Symptomen Bij een Adrenaline Rush

Als u zich in een zebrapad en een vrachtwagen loopt bijna over u, zal dit u bang te maken en je zal een adrenaline surge hebben. Dat is natuurlijk. Als we bang zijn, ons lichaam de natuurlijke reactie is om een ​​golf van adrenaline en cortisol, die beide hormonen zijn vrij te geven. Wanneer dit gebeurt, je bloeddruk schiet omhoog, je hart pond en je energie niveau stijgt. Cortisol verhoogt je bloedsuikerspiegel en stengels ook functies die niet in een strijd of vlucht situatie nodig zijn. Teveel adrenaline en cortisol zijn schadelijk voor het lichaam en tot iemands geestelijke gezondheid. Als je adrenaline pieken doen zich voor wanneer u zich niet in een gevaarlijke situatie, of zonder duidelijke reden helemaal niet, kunt u last hebben van paniekaanvallen.

Kom in actie

Adrenaline serveert een zeer belangrijk doel, volgens Findthelight.net. Een persoon kan een golf van adrenaline ervaren wanneer hij zich in een angstige situatie, omdat adrenaline is het hormoon dat reageert op gevaar (de "vecht of vlucht" syndroom) alsook aan stimulerende middelen (cafeïne, amfetamines) en een lage bloedsuikerspiegel. Een adrenaline rush, of surge, bereidt het individu om actie te ondernemen. Onze doorbloeding stijgt en de spieren gespannen.

Angst

Angstaanvallen, zo ellendig als ze zijn, zijn niets meer dan het lichaam de natuurlijke reactie op een golf van adrenaline. De stijging kan zo intens dat het resulteert in lichamelijke reacties die ongemakkelijke en eng zijn, zoals een race-hart. Een vicieuze cirkel begint: Een individu heeft een sterke stijging, haar hart races, ze denkt dat ze is het hebben van een hartaanval, raakt in paniek en de symptomen erger worden. Iedereen die een paniekaanval heeft ervaren, met dank aan een adrenaline rush, kunnen denken dat ze stervende is of gek of zal een ezel maken van zichzelf, want ze heeft om bout uit de kamer. Gelukkig is het lichaam de natuurlijke kalmerende mechanisme, volgens Findthelight.net, uiteindelijk schopt in de versnelling en de paniekerige symptomen zal passeren. Echter, een drie minuten durende paniekaanval lijkt alsof het duurde drie uur.

Heet

Wanneer een individu ervaart een adrenaline rush, kan hij goed een opvlieger of ervaar de sensatie van zijn lichaam opwarmen. Dit komt door het bloed beter naar het centrum van zijn lichaam vanwege de verhoogde hartwerking door de adrenaline. Het lichaam begint te zweten. Handen en voeten van het individu kan koud en klam aan te voelen, omdat al zijn bloed heeft met spoed naar het centrum van zijn lichaam.

Pijn op de borst en ademhalingsproblemen

Pijn op de borst kan worden veroorzaakt door een adrenalinestoot. De wand van de borstkas wordt gespannen en het is moeilijk om te ademen. Je longen kan zelfs pijn doen als je in-en uitademen. Hyperventilatie kan optreden als u te snel ademt en, als gevolg daarvan, krijg je te veel zuurstof in je longen en alle van de kooldioxide wordt naar buiten geduwd.

Racing Heart

Een van de voorkomende symptomen van een angst hechten is een race-hart. Dit wordt veroorzaakt door de adrenaline rush. Je hart wordt snel aanbestedende, dat is het verhogen van uw bloedstroom. Eens in de zoveel tijd, zal je hart een adempauze te nemen, omdat het nodig heeft om te compenseren voor al de snelle beats het wordt vereist om te maken. Wanneer het niet onderbreken, dat is wat de oorzaak van de dreun, of hartkloppingen, die je voelt wanneer je een beat te missen.