Swine Flu & behandeling met steroïden

Swine Flu & behandeling met steroïden

Steroïden kan mondeling worden gegeven, door intramusculaire of intraveneuze injectie, of door inhalatie zwelling in de luchtwegen te verminderen en verbeteren van de ademhaling. Maar het gebruik van steroïden voor de H1N1 influenza of varkensgriep, is omstreden.

Geschiedenis

Clinici steroïden gebruikt om patiënten die erg ziek met gelijke respiratoire virussen, met inbegrip van aviaire influenza en respiratoir syncytieel virus infectie (RSV) te behandelen. Volgens de Infectious Diseases Society of America (IDSA), heeft steroïden niet ten goede komen die patiënten, maar ze toonden wel enig voordeel bij kinderen met influenza of-kroep gerelateerde influenza.

Overwegingen

Aan de andere kant is er veel literatuur aangeeft dat steroïden secundaire aandoeningen zoals schimmelinfecties en cytomegalovirus (CMV), wat kan leiden tot ernstige geboorteafwijkingen wanneer een vrouw zich ontwikkelt tijdens de zwangerschap.

Expert Insight

De World Health Organization (WHO) adviseert dat steroïden niet routinematig worden gebruikt om de H1N1 griep te behandelen. Steroïden kan worden beschouwd voor complexe levensbedreigende complicaties, zoals septische shock die bijnieren beïnvloedt en verlaagt de bloeddruk tot gevaarlijke niveaus.

Waarschuwing

De WHO waarschuwt dat het gebruik van steroïden voor een langere tijd of in hoge doses ernstige bijwerkingen bij mensen met H1N1, waaronder opportunistische infecties van andere organismen kan veroorzaken.

Speculatie

Onderzoekers uit de VS, Frankrijk en Canada geloven artsen zullen toch te gebruiken steroïden. Derhalve zijn zij van plan een onderzoek om de veiligheid van steroïden bij patiënten met H1N1 griep bepalen.