Supplementen voor de hersenen en het geheugen

Supplementen voor de hersenen en het geheugen

Terwijl een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging zijn absoluut essentieel voor het functioneren van de hersenen, soms een beetje iets extra's nodig om die synapsen afvuren krijgen. Talrijke studies hebben aangetoond dat vitaminen en andere supplementen kunnen helpen boost geheugen alsmede verbetering van de algehele werking van de hersenen.

DHA

Docosahexaeenzuur of DHA, een omega-3 vetzuur dat essentieel is voor gezonde hersenen synapsen. In vis, walnoten, vlas en pompoenpitten en in te vullen formulier, DHA verbetert het geheugen en kan zelfs helpen afweren de ziekte van Alzheimer.

Alpha Liponzuur

Klinische studies hebben aangetoond dat alfa-liponzuur supplementen kunnen helpen vertragen de voortgang van dementie en cognitieve functie te verbeteren. Dit water en vet oplosbare antioxidant kan ook helpen beroertes te voorkomen.

Vitamine B, C en E

Vitamine B-supplementen, in het bijzonder B-6 en B-12, te beschermen zenuwen en kan hersenen tegen dementie te versterken door de homocysteïnespiegel. Vitamine C is belangrijk voor gezonde hersenfunctie, en hogere doses vitamine E kan het optreden van Alzheimer te voorkomen.

Herbal supplementen

Ginkgo, ginseng, groene thee en de maagdenpalm plat extract vinpocetine hebben al bewezen dat de hersenen boosters zijn, het verbeteren van zowel het geheugen en de algemene cognitie. Zwangere vrouwen moeten overwegen het drinken van granaatappelsap, als het kan helpen bij de prenatale ontwikkeling van de hersenen bij baby's.

Andere Supplementen

Acetyl-L-carnitine veroorzaakt acetylcholine in de hersenen, een neurotransmitter essentieel voor mentaal functioneren. Fosfatidylserine stimuleert de hersencellen en verbetert mentale recall.