Supplementen voor borstkanker

Een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging, en de belangrijkste voedings-supplementen kan helpen voorkomen of omkeren van borstkanker, zegt James F. Balch, MD, en Phyllis A. Balch, auteurs van 'recept voor Nutritional Healing. "

De Feiten

Volgens het National Cancer Institute, zal 1 op de 8 vrouwen worden gediagnosticeerd met borstkanker tijdens haar leven. Borstkanker is de tweede belangrijkste oorzaak van overlijden door kanker bij vrouwen in de Verenigde Staten.

Functie

Uw lichaam heeft bepaalde voedingsstoffen voor de gezondheid en voor de optimale werking te behouden. Modern verwerking en bereidingswijzen kunnen ontdoen levensmiddelen van voedingsstoffen, maar supplementen zoals vitamine D en E, melatonine en beta-caroteen kunnen een oplossing bieden.

Onderzoek

Volgens Dr James F. Balch, een tekort aan vitamine D en E brengt u een verhoogd risico op borstkanker. Onderzoeken door het National Cancer Institute hebben vastgesteld dat melatonine --- een slaaphormoon --- verminderd kan ook verhogen het risico.

Waarschuwingen

Sommige supplementen interfereren met het voorschrijven van medicijnen. Gebruik maken van alternatieve behandelingen met begeleiding van uw zorgverlener.

Overwegingen

De American Cancer Society beveelt een gezonde voeding met de nadruk op plantaardige bronnen --- vijf of meer porties groenten en fruit per dag, volle granen in plaats van geraffineerde granen, en beperkte consumptie van verwerkte en rood vlees.