Super Foods Dieet Plan

Super voedsel een hoog niveau van antioxidanten, omega vetzuren en essentiële vetzuren. U kunt de meeste super voedingswaarde voedsel bij de plaatselijke supermarkt te vinden. Het ding over deze voedingsmiddelen is dat er niet een die elke voordeel bevat. Daarom is het belangrijk om zoveel als deze voedingsmiddelen in de dagelijkse maaltijd plannen omvatten. Enkele veel voorkomende en gemakkelijk toegankelijk super voedingsmiddelen zijn appels, bosbessen, noten en bonen.

Appels op vele manieren

"Appels worden geladen met de krachtige antioxidanten quercetine en catechine, die de cellen beschermen tegen schade - dat betekent een verminderd risico op kanker en hart- en vaatziekten, vooral als je de huid te eten", zegt Amy Paturel, MS, MPH, van Everydayhealth.com . Met appels in uw dieet is zo eenvoudig kauwend op de vrucht. Andere manieren zijn onder meer het toevoegen van brokken van appels met koude volkoren ontbijtgranen, yoghurt en een warme, romige kom havermout. Appels zijn ook goed met ijs, en vooral heerlijk in appeltaart.

Bosbessen

Bosbessen zijn een nutritioneel powerhouse vol met vezels en antioxidanten. Het toevoegen van verse of bevroren bosbessen tot een dagelijks dieet kan bestaan ​​uit het toevoegen van de bessen aan granen of bakken blueberry muffins. Bosbessen maken ook een grote snack en gegeten kan worden, samen met noten, yoghurt en zelfs een glas magere melk. Probeer het toevoegen van bosbessen tot fruit shakes ook.

Noten en zaden

Noten en zaden zijn rijk aan essentiële vetzuren en vezels en volgens Dr Nigel Perricone van Oprah.com, kan "verminderen uw risico op kanker, hart-en vaatziekten en diabetes, de controle van uw gewicht zonder hongergevoel en vermindert de zichtbare tekenen van veroudering zoals rimpels en verslapping van de huid. " Voeg zonnebloempitten aan salades tijdens de lunch, snack op ongezouten pinda's en cashewnoten en zelfs mengen lijnzaad in uw fruit shakes en meel voor het bakken.

Bonen

Bonen zijn rijk aan vezels, magnesium en kalium, en de American Diabetes Association noemt dit als een van de super voedingsmiddelen - een die zo veel als een derde van de dagelijkse vezel behoefte voorziet in een 2.000 calorieën dieet. Maak eenvoudige bonen soep met een recept van gemengde bonen, groente of kippenbouillon, uien, knoflook en verse kruiden en schep in een paar andere groenten zoals wortelen en selderij.

Proef dagelijkse voeding

Hier is een voorbeeld van hoe je alle bovenstaande super voedingsmiddelen op te nemen in een vulling, dagelijkse voeding. Voor het ontbijt, probeer dan een kopje gekookte havermout met een half kopje bosbessen en een half kopje melk. Voeg een kwart kopje walnoten aan deze maaltijd meer voldoening te maken. Voor de lunch probeer een middelgrote kom bonensoep met een kopje bruine rijst. Voeg een appel als tussendoortje. Voor het diner, probeer dan een kip salade sandwich met volkoren brood verrijkt met lijnzaad. Voeg een kopje yoghurt als tussendoortje.

Andere Super Foods

De lijst met super voedingsmiddelen strekt zich uit tot groene bladgroenten, volle granen, verse vis en een keur aan eenvoudige en ook exotische voedingsmiddelen. Sommige van deze andere voedingsmiddelen bevatten yoghurt, amandelen, sinaasappels, rode wijn, donkere chocolade, knoflook, uien, groene thee en eieren. Zie de referentie sectie voor meer ideeën.