Supartz Injectie & gewrichtspijn

Supartz Injectie & gewrichtspijn

Supartz is een hyaluronzuur vervangende therapie vaak gebruikt om de pijn in de gewrichten van de behandeling van artrose. Hyalurnic zuur is een natuurlijk voorkomend fluïdum dat maakt de smeervloeistof (synoviale vloeistof) gezonde gewrichten in het lichaam, zoals het kniegewricht. In 1987, Supartz werd de eerste behandeling in zijn soort door de FDA wordt goedgekeurd voor gewrichtspijn in 1987 Het wordt gegeven als een injectie in het aangetaste gewricht een keer per week gedurende vijf weken. Het wordt meestal gebruikt voor osteoartritis van de knie, maar kan worden gebruikt voor andere gewrichten.

Artrose gewrichtspijn

Osteoartritis is een pijnlijke aandoening van de gewrichten die leidt tot schade aan het kraakbeen, schade aan de botten en gewrichtsontsteking. Kraakbeen is het soepele stof die de lijnen van de gewrichten en hen in staat stelt om te bewegen zonder wrijving. In gezonde individuen, hyaluronzuur in de synoviale vloeistof dient om de gezamenlijke smeren en fungeert als een zeer effectieve schokdemper. In artrose, er een afname in het vermogen van de synoviale vloeistof naar de gemeenschappelijke effectief en zijn schokdempende vermogens gereduceerd smeren. Het resultaat is een toename van de wrijving tussen de botten van het gewricht, een toename van schade aan het gewricht en een toename van pijn en ontsteking.

Effect van Supartz

Supartz vervangt de verloren vloeistof leidt tot een vermindering van pijn, ontsteking, een vermindering van de slijtage van het gewricht en een toename van de gewrichtsfunctie. Patiënten die de behandeling waarschijnlijk enige verbetering te zien na twee tot drie weken en volgens bluemedica.com, en waarschijnlijk relatief pijnvrij na vijf weken van de behandeling. De voordelen zijn gemeld voor het laatst voor maximaal 12 maanden na de behandeling is afgerond, en de meeste pijn in die tijd is beheersbaar met over-the-counter medicatie. Supartz is ook gemeld aan gewrichtsprothesen vertragen.

Administratie

Supartz wordt gegeven als een 25mg injectie rechtstreeks in het gewricht een keer per week gedurende vijf weken.

Indicaties

Volgens de bijsluiter, Supartz is alleen te gebruiken als artrose symptomen niet verlicht door pijnstillende medicatie, fysiotherapie en lichaamsbeweging.

Contra

Gebruik geen Supartz als u allergisch bent voor een vogel producten, waaronder veren, eieren en pluimvee; als u een eerdere allergische reactie op Supartz of hyalan producten hebben gehad; of als u een huid ziekte of infectie op de plaats van de injectie.

Niet gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft zijn. Volgens de bijsluiter, de veiligheid en effectiviteit van Supartz is niet in deze groep vastgesteld. Hetzelfde geldt voor kinderen.

Bijwerkingen

De meest voorkomende gerapporteerde bijwerkingen waren hoofdpijn en gewrichtspijn. Dezelfde resultaten waargenomen bij patiënten behandeld met zoutoplossing als placebo.