Suggesties voor een heldere vloeistof dieet

Heldere vloeistof voeding worden gebruikt wanneer een minimale hoeveelheid maag stimulatie is gewenst. Dit kan pre-operatieve of postoperatieve perioden omvatten wanneer de darm moet worden geleegd of rustte, of gevallen van hardnekkige misselijkheid. De definitie van een "heldere vloeistof" is een fluïdum dat vloeibaar is bij kamertemperatuur en ten minste gedeeltelijk transparant. Licht en vormen moet zichtbaar zijn door middel van een glas van een heldere vloeistof wanneer opgehouden te bekijken.

Acceptabel Foods

Alle dranken tellen niet als heldere vloeistoffen, en alle heldere vloeistoffen zijn niet dranken. Appelsap, druivensap, fruit punch (met inbegrip van dieet of regelmatige vruchtenpoeder dranken), ginger ale (evenals andere light frisdrank) en water zijn voorbeelden van heldere vloeistoffen. Tomatensap en melk zijn niet. Het toestaan ​​van de koffie en / of thee is over het algemeen tot oordeel van de arts. Gelatine dessert en waterijsjes zijn ook ingedeeld als een heldere vloeistoffen omdat bij kamertemperatuur ze zijn duidelijk en in vloeibare vorm.

Het maken van de Diet Palatable

De heldere vloeibare voeding kan meer dan een reeks dranken zijn. Andere vloeistoffen die helder zijn onder andere bouillon, gelatine dessert en waterijsjes. Bouillon moet duidelijk zonder stukjes zijn, en gelatine dessert moet duidelijk zijn zonder vrucht. De gelatine kan regelmatig of suikervrij zijn.
Getracht moet worden om te genieten van het dieet als een maaltijd en met andere familieleden uit eten aan een tafel. Zo kan bijvoorbeeld appelsap geserveerd worden als voorgerecht, bouillon als voorgerecht, gelatine als bijgerecht en een Popsicle als dessert.

Voorkomen van Taste Vermoeidheid

Het handhaven van de verschillende smaken van bouillon, gelatine dessert, frisdrank en waterijsjes kan het dieet interessanter te maken, vooral als het over een periode van dagen moet worden gehandhaafd. Het totale bedrag van de vloeistof wordt niet algemeen beperkt: vloeistoffen kunnen worden geconsumeerd in vrijheid gedurende de dag. Soda is in oranje, aardbei, druif, citroen-limoen en ginger ale smaken acceptabel. Ijslolly's worden vaak verpakt in dozen die verschillende fruitsmaken bevatten. Children's boxed sap drinken zijn meestal helder vocht en zorgen voor meer smaak rassen, zoals "berry blast" en "kiwi-aardbei."

Vloeistoffen worden vermeden

Vloeistoffen met pulp, zijn stukjes fruit of groenten, crème of andere stukken ten strengste verboden op de heldere vloeistof dieet. Dit dieet heeft geen ijs, Fudgesicles, pudding of crème soepen toe te staan. Hoewel deze vloeistoffen zijn vloeibaar bij kamertemperatuur, voldoen ze niet aan de definitie van "duidelijk", zo licht niet door hen. Ze kunnen veroorzaken overstimulatie van het maagdarmkanaal.

Long-Term Dieet

De heldere vloeistof dieet is niet voedingswaarde volledige en niet geschikt is voor de gezondheid van een persoon te houden langer dan zeven dagen. Na één week, wanneer de voeding niet worden voortbewogen naar de volgende fase (vol vloeistoffen), moet worden aangevuld. Vitaminen kan worden verstrekt, eiwit worden toegevoegd in poedervorm, en een gemakkelijk verteerbaar vorm van vet (zogenaamde matige keten triglyceride olie) kunnen worden toegevoegd om de benodigde voedingsstoffen en extra calorieën. Wanneer de darm niet kan een meer geavanceerde dieet tolereren, kan intraveneuze voeding ook worden gebruikt voor orale heldere vloeistoffen vullen.