Substituten voor Fructose

Substituten voor Fructose

Fructose is een eenvoudige vorm van suiker die meestal wordt gevonden in honing, de meeste vruchten, zoals bessen en meloenen, en sommige wortelgewassen. Evenwel fructose ook worden gebruikt als additief in vele ongezonde junkfood. Toegeeflijk gegeten, kan fructose gezondheidsproblemen als gevolg van hoge cholesterol en triglyceriden veroorzaken. Om te veel fructose in je dieet te vermijden, overweeg fructose vervangers.

Ahornsiroop

Maple syrup is een natuurlijke zoetstof afkomstig van sucrose en glucose en gemaakt van het sap van esdoorns. Pure maple syrup bevat geen fructose en kunnen worden gebruikt ter vervanging van bakken. Terwijl er twee soorten van ahornsiroop, Grade A en klasse B, mag alleen klasse A worden gebruikt als fructose vervanger. Grade A is goud van kleur en lichter van smaak. Grade B donkerder met een meer uitgesproken smaak esdoorn en bevat kleine hoeveelheden fructose. Ongeveer 3/4 kop esdoorn suiker is gelijk aan 1 kopje witte suiker.

Kunstmatige zoetstoffen

Aspartaam ​​is een zoetstof die kunnen worden gebruikt als vervanging voor fructose. Aspartaam ​​is tussen 160-220 keer zoeter dan tafelsuiker en is gevonden in kunstmatige zoetstoffen zoals Equal en NutraSweet. Sinds aspartaam ​​verliest zijn zoetheid bij verhitting, is het niet aanbevolen voor het bakken. Saccharine, 200-700 keer zoeter dan tafelsuiker, is een andere kunstmatige vervanger voor tafelsuiker. Saccharine wordt verkocht onder de merknaam Sweet and Low. Unlike aspartaam, saccharine kunnen worden gebruikt voor het bakken. Andere kunstmatige zoetstoffen bevatten acesulfaamkalium, merknaam Sweet One, en sucralose, merknaam Splenda. Beide zoetstoffen kunnen worden gebruikt voor het bakken. Kunstmatige zoetstoffen veroorzaken geen stijging van de bloedsuikerspiegel of insuline niveaus en zijn koolhydraat- en calorie-vrij. Suiker alcohol is een kunstmatige zoetstof gevonden in bepaalde tandvlees, koekjes en snoepjes. Suikeralcoholen hebben doorgaans helft van de calorieën van suiker. Voorbeelden omvatten xylitol, sorbitol en erythritol.

Stevia

Stevia is een natuurlijke zoetstof gemaakt van de Zuid-Amerikaanse plant Stevia rebaudiana. Stevia kan worden gevonden in gezondheid en natuurlijke voedsel winkels in hetzij een vloeibaar extract of een kristallijn poeder. Stevia kan worden gebruikt in de keuken. Echter, de FDA de eerste ban van stevia in Noord-Amerika en bepaalde aanwijzingen dat het insuline kunnen afgeven gebruik controversieel gemaakt en Stevia moet met voorzichtigheid worden gebruikt.