Substance Abuse Symptomen

Middelenmisbruik is de handeling van het veelvuldig gebruik van chemische stoffen aan je humeur of percepties te veranderen. Middelenmisbruik leidt vaak tot verslaving, waarin een individu niet in staat is om zijn behoefte aan de stof beheersen.

Symptomen

De symptomen van stof sterk verschillen, afhankelijk van de stof wordt misbruikt, maar zowel de American Council for Drug Education (ACDE) en HelpGuide.org eens dat symptomen van drugsgebruik onder andere gedragsveranderingen, veranderingen in de fysieke verschijning en de veranderingen in sociale activiteiten.

Gedragsveranderingen

HelpGuide.org stelt dat gedragsverandering onder andere periodes van het zijn ongelooflijk energiek en vrolijk, verhoogde agitatie, en zijn gevoelig voor aanvallen van geweld en woede, paranoia en depressie. De ACDE meldt apathie, vergeetachtigheid, een plotselinge behoefte aan geld en liegen als sommige gedragsindicatoren van middelenmisbruik.

Fysieke veranderingen

De ACDE meldt dat elke dramatische toename of afname van gewicht, de matige fysieke coördinatie, trillingen in de handen of lichaam, geur van stof op adem, kleding of persoonlijke ruimte, en slapeloosheid of hypersomnie (teveel slapen) zijn een aantal fysieke symptomen van stof misbruik.

Maatschappelijke veranderingen

Wellicht een van de meest veelzeggende symptomen van middelenmisbruik zijn de veranderingen in het sociale gedrag. Volgens de Nationale Raad voor alcoholisme en drugsverslaving van de San Fernando Valley, zal verslaafden vaak terugtrekken van vrienden en familieleden om te gebruiken, of ze zullen plotseling socialiseren met die aanzienlijk jonger of ouder in leeftijd.

Misvattingen

Terwijl de bovengenoemde symptomen indicatoren van verslaving is het belangrijk om gedrag iemands monitor als geheel. Bijvoorbeeld, slapeloosheid, sociale isolatie en roeren kunnen ook symptomen van depressie of angst.

Waarschuwing

Als je iemand die je kent misbruikt stoffen vermoedt, zoek professionele hulp en zie bronnen voor meer informatie.