Substance Abuse Recovery Vraagstukken

Substance Abuse Recovery Vraagstukken

Drugsmisbruik en verslaving kan invloed hebben op iemands carrière, persoonlijke relaties en gevoelens van eigenwaarde. Wanneer een individu zich aan op de weg naar herstel, hij geconfronteerd met vele uitdagingen. Weten deze uitdagingen en hoe aan te pakken hen kan helpen bij het verbeteren van de kansen op succes.

Het voorspellen van Relapse

Hoewel drugsmisbruik is een "chronische, recidiverende ziekte," het kennen van de factoren die de kans op recidive te verhogen kan helpen een individueel plan een effectievere herstel met minder recidieven. Voormalige verslaafden die man, heeft minder dan een middelbare school opleiding, alleen wonen, zijn werkloos, niet deel te nemen aan de lange termijn de verslavingszorg en andere psychische aandoeningen zijn veel meer kans op recidief dan andere herstellende verslaafden, volgens de American Psychiatric Association.

Het vinden van de juiste behandeling

Middelenmisbruik en verslaving is een ziekte met een effectieve behandeling opties, maar niet alle behandelingen werken voor alle mensen. Categorieën van de behandeling onder meer gedragsproblemen behandelingen en medische behandelingen. Gedragsmatige behandelingen variëren van therapie om zelfhulpgroepen en 12-stappen programma's. Medische behandelingen omvatten het gebruik van psychiatrische of andere geneesmiddelen die de misbruikte substantie vervangen, zoals methadon in plaats van heroïne gebruik. Drugverslaafden moeten behandelprogramma's te verkennen om de therapie of het programma het meest geschikt voor hen bepalen. Als een bepaalde therapie of programma niet werkt, moet de verslaafde een alternatief programma dat is effectiever vinden.

Het vinden van ondersteuning

Aangezien alleen wonen en staken van de behandeling kan de kans op recidive te verhogen, sociale steun is een cruciaal onderdeel van herstel. Begeleiding, zowel groeps- als individuele, kan helpen ondersteunen herstellende verslaafden. Veel ziekenhuizen, klinieken en geestelijke gezondheid organisaties bieden gratis groepstherapie voor het herstellen van individuen. Daarnaast kunnen mensen met terugkerende of ernstige drugsmisbruik problemen residentiële behandelprogramma's koos. Deze programma's kunnen duren van drie tot 12 maanden en vereisen een individu in een residentiële behandeling centrum of therapeutische gemeenschap te leven.

Het aanpakken van psychische problemen

Veel mensen met verslavingsproblemen hebben ook psychische aandoeningen. Het is belangrijk om elke psychiatrische problemen of andere onderliggende problemen die zouden kunnen verergeren herstel problemen aan te pakken. Cliënten met ernstige psychische stoornissen worden geconfronteerd met een groter risico op lange termijn op recidief dan misbruikers zonder stoornissen.