Substance Abuse Prevention Programs voor adolescenten

In preventieprogramma's voor jongeren, hebben een aantal methoden effectief geweest, maar anderen hebben niet gewerkt zoals gepland. In het algemeen, preventieprogramma's gericht op de jeugd die alleen maar te voeden jongeren over de gevaren van drugsgebruik, bevorderen juiste waarden, focus op het gevoel van eigenwaarde gebouw en gebruik bangmakerij hoeft tiener drugsmisbruik niet afnemen. Programma's die werk aandacht te doen over het gebruik van de bekende behoefte en de wens van de jongeren in te passen, evenals de neiging van deze leeftijdsgroep om creatieve en fun-loving zijn, stuurt hen weg van experimenteren met drugs en misbruik. Kortom, dezelfde factoren die tieners veroorzaken drugs worden gebruikt om deze te gebruiken te ontmoedigen.

Normatieve Onderwijs

Normatieve onderwijs is een preventiestrategie die tiener opiniepeilingen en statistieken gebruikt, vaak op het web, om jongeren die de meeste tieners niet echt drugs te onderwijzen. Een veel voorkomende misvatting onder tieners en volwassenen is dat de meeste kinderen gebruiken drugs en dat dit een gemeenschappelijke rite de passage. Integendeel, uit onderzoek blijkt dat de meeste tieners geen drugs gebruiken. Deze aanpak maakt gebruik van de neiging van jongeren om de menigte in het voordeel van anti-drugs preventieprogramma's te volgen met behulp van dit verlangen te richten jongeren uit de buurt van het experimenteren met drugs en misbruik.

Beschermende factoren

Beschermende factoren zijn te vinden in het leven van jongeren die drugs-en alcoholgebruik te ontmoedigen en zijn statistisch gevonden negatief gecorreleerd met de voorwaarden. Dergelijke factoren omvatten positieve actie, vrijwilligerswerk, het bereiken van academische potentieel, uitblinken in sport, positieve van doelen en waarden die bevorderen helpen en zorg voor anderen. Jongeren betrekken bij de productieve activiteiten, in plaats van zich te concentreren op drugsgebruik of ander gedrag dat ze moeten vermijden, is gevonden zeer succesvol onder de adolescente populatie.

Weigering Skills

Assertiviteitstraining groepen die jongeren manieren om de uitnodigingen van vrienden en kennissen om te experimenteren met drugs en alcohol weigeren te leren blijken effectief te zijn. Uiteraard zal deze strategie niet werkt voor kinderen en jongeren die drugs gebruiken uit nieuwsgierigheid, maar het is effectief met degenen die eigenlijk niet willen om drugs te gebruiken, maar hebben de neiging om de menigte te volgen om te passen in of worden meer populair. Drug weigering vaardigheden zijn-rol gespeeld in groep preventie situaties, met één teen als de drug weigering persoon, terwijl anderen gebruik maken van een aantal tactieken om drugs en alcohol gebruik aan te moedigen. Ouders kunnen ook de praktijk drug weigering vaardigheden met hun tieners thuis.

De rol van de Gemeenschap

De hele gemeenschap moet zich inlaten met drugs en alcohol preventie strategie, omdat jonge mensen niet continu leven in groep preventie geplande vergaderingen. Scholen, kerken, klinieken en recreatieve organisaties moeten allemaal samenwerken formeel om jongeren aan te moedigen om het misbruik van drugs en alcohol te vermijden. Het wordt aanbevolen dat een curriculum voor dergelijke activiteiten worden ontwikkeld en dat de betrokken partijen binnen de Gemeenschap te voldoen ten minste op maandelijkse basis om het te bespreken.

Rol van scholen in Preventie

Omdat de meeste mensen beginnen met drugs-en alcoholmisbruik als tieners - en in sommige gevallen als pre-tieners - publieke en particuliere basisscholen, middelbare en hoge scholen zijn de meest productieve plaatsen om mensen in nood van drugsmisbruik preventieprogramma's richten. De vroege kinderjaren, middelbare school en de middelbare school docenten en personeel moeten worden opgeleid over alle aspecten van het middelengebruik en -misbruik en getraind om mensen die preventieve en andere medicamenteuze behandeling hulp nodig te herkennen. Een programma voor de beoordeling van de jeugd binnen de school instelling moet worden uitgevoerd binnen schoolsystemen, en toegang tot gecertificeerde drugsmisbruik counselors moeten beschikbaar zijn voor alle schoolprogramma's zijn.