Substance Abuse Prevention Activiteiten

Drugsmisbruik is kostbaar op vele niveaus aan individuen, gezinnen en de maatschappij. De meeste verslaafden beginnen alcohol en drugsmisbruik als adolescenten, wanneer de nieuwsgierigheid en de noodzaak om een ​​deel van een groep geworden zijn sterk en van een hoge prioriteit. Als alcohol en drugsmisbruik preventie-initiatieven zijn om te werken, moeten ze een beroep op dezelfde emotionele behoeften van jongeren die ervoor zorgen dat ze aan de drugs te gebruiken in de eerste plaats. Zij moeten nieuwsgierigheid te bevredigen, en helpen jongeren het gevoel dat ze aansluiten bij hun collega's door middel van alcohol en drugs vrij gedrag.

Normatieve Onderwijs Strategies

Normatieve onderwijs strategieën zijn effectief gebleken bij de preventie van alcohol- en drugsgebruik bij jongeren te zijn. Er zijn websites die vragenlijsten en interactieve communicatie mogelijkheden voor jongeren om de feiten over hoe veel jonge mensen daadwerkelijk gebruik maken van drugs en alcohol te ontdekken bevatten. Een veel voorkomende misvatting is dat de meeste jongeren misbruiken drugs als een rite de passage. Normatieve onderwijs strategieën te betrekken waardoor de jongeren om te bezoeken online sites om uit te vinden voor zichzelf dat dit een misvatting. Online polls en enquêtes blijkt dat de meeste jongeren niet experimenteren met drugs of alcohol.

Onderzoek Kansen

Een andere effectieve drugsmisbruik preventiestrategie omvat het aanmoedigen van jongeren om hun eigen onderzoek te doen naar drugsgebruik en de vernielzucht van verslaving. Jongeren worden aangemoedigd om te lezen, te studeren en onderzoek doen naar drugsmisbruik onderwerpen, met inbegrip van de kosten van verslaving aan particulieren, familieleden en de maatschappij, om hun eigen conclusies te trekken. De instructeurs niet prediken of kracht een advies uitgebracht over de leerlingen; in plaats daarvan worden ze gevraagd om te rapporteren over hun bevindingen zelf. Volgens Substance Abuse Treatment, Prevention and Policy Sources, deze methode van lesgeven is zeer succesvol, omdat het gebruik van de natuurlijke nieuwsgierigheid van jonge mensen maakt.

Rollenspel

Gestructureerde preventie groepen maken gebruik van rollenspel technieken om jongeren drug weigering vaardigheden aan te leren. De instructeur kiest één groepslid om de rol te spelen zichzelf in een situatie met een snel herstel in die oude vrienden, familieleden of voormalige drugsgebruikende contacten proberen om hem weer drugs gebruiken. Andere leden van de groep worden verteld om te zeggen of te doen wat ze kunnen bedenken om te proberen om deze persoon aan drugs meer gebruiken na de behandeling te krijgen. Dergelijke oefeningen toestaan ​​nieuw herstellende jeugd of die in preventieprogramma's om te ervaren te zeggen "nee" tegen destructieve drugs. Suggesties gedaan door de instructeur en de andere leden van de groep van de manieren om drugs te weigeren wanneer ze worden aangeboden, en de groep wordt toegestaan ​​om hun gevoelens te praten over hoe de oefening maakte ze voelen na het voorbij is.