Subluxatie van het stuitje

Subluxatie van het stuitje

Subluxatie van het stuitje, een pijnlijke verkeerde uitlijning van de "staart" van de wervelkolom, kan reageren op handmatige verlegging en andere therapieën.

Subluxatie

De term "subluxatie" naar een bot verplaatsing. Subluxatie van het staartbeen treedt op wanneer het stuitbeen, de kleine bot onderaan de wervelkolom, wijst naar rechts of links in plaats van verticaal rusten, volgens Tailbone.com.

Oorzaken

Terwijl sommige vormen van staartbeen pijn daadwerkelijk uit andere delen van het lichaam, kan direct trauma aan het staartbeen domino uitgelijnd, waardoor subluxatie en pijn.

Diagnose

X-stralen, meestal genomen met de patiënt zowel staan ​​en zitten, kan een breuk of ontwrichting in het stuitje te openbaren, terwijl een MRI-scan de mogelijkheid van "genoemd" de pijn van een discus van de wervelkolom kan elimineren.

Behandeling

Manipulatie vanuit het rectum kan een ontwrichte stuitbeen weer verschuiven naar de juiste positie. Een injectie behandeling genaamd prolotherapy kan de pijn verlichten van een gespannen ligament verbonden aan het stuitje.

Overwegingen

PainClinic.org spoort patiënten op zoek gaan naar een operatie aan het stuitbeen pas na overweging van andere behandelingsmogelijkheden. Als het stuitje pijn komt eigenlijk uit een andere bron dan het bot zelf, kan de operatie een dure verspilling van tijd blijken.