Subklinische Ziekte van de Schildklier

Schildklier ziekte is een brede term die gebruikt wordt om elke disfunctie van de schildklier te beschrijven. Volgens de National Institutes of Health, ongeveer 6 procent van de Amerikanen lijden aan een vorm van schildklierziekte. Echter, dit aantal niet onder degenen die subklinische aandoeningen van de schildklier, een aandoening die optreedt wanneer een individuele ervaringen symptomen van schildklierafwijkingen nog heeft een normale schildklierfunctie testresultaten.

De Schildklier

De schildklier is een lid van het endocriene systeem. Het geeft twee hormonen die procesenergie helpen synthetiseren eiwit en regelen de stimulatie van andere hormonen.

Ziekte van de Schildklier

Er zijn twee hoofdtypen van ziekte van de schildklier: hypothyreoïdie en hyperthyreoïdie. Hypothyreoïdie treedt op wanneer te weinig schildklierhormoon wordt geproduceerd, waardoor metabole en hartfunctie te vertragen. Schildklier gebeurt wanneer er te veel schildklierhormoon in de bloedbaan, waardoor metabolisme en hartfunctie te versnellen.

Symptomen van de Ziekte van de Schildklier

Hypothyreoïdie wordt gekenmerkt door gewichtstoename, depressie, vertraagde hartslag, lage lichaamstemperatuur en een verhoogde behoefte aan slaap. Symptomen van hyperthyroïdie omvatten racing hartslag, slapeloosheid, verhoogde stemming, gewichtsverlies en intolerantie voor warmte.

Subklinische Ziekte van de Schildklier

Een persoon wordt beschouwd lijden subklinische schildklierziekte wanneer zij rapporteren symptomen van hetzij hyperthyroïdie of hypothyroïdie terwijl hun bloedonderzoeken voor schildklierfunctie blijven in het bereik van de normale functie.

Controverse

Er is een groeiende consensus onder professionals in de gezondheidszorg die de schildklier ziekte ernstig onder wordt gediagnosticeerd als gevolg van de schildklierfunctie testen ranges die te breed zijn. Supporters van referentiewaarden hervorming punt naar het hoge aantal subklinische schildklier gevallen als bewijs, dat de onderzoekers van de Universiteit van Florida Health Science Center hebben geschat zijn de 20 procent van de bevolking.