Strontium Groei

Strontium Groei

Strontium, vernoemd naar Strontiam, het dorpje in Schotland, waar het werd ontdekt, verwijst naar een zeer chemisch reactief aardalkalimetaal-. Strontium, wanneer geabsorbeerd, veroorzaakt een bepaalde groei-effect in het lichaam van botmassa.

Kenmerken

Strontium, zilverkleurig, nature alleen in combinatie met andere elementen, vanwege de hoge reactiviteit van zowel water en lucht. Strontium reageert in water waterstofgas en brandwonden produceren zuurstof strontium nitride, een stikstofverbinding genereren.

Strontiumranelaat

De drug strontiumranelaat, gemaakt via een combinatie van ranelinezuur en strontium, is bewezen in klinische studies, zoals de TROPOS (behandeling van perifere Osteoporose), die begon in 2000, om de groei van de botmassa en verminderen de botresorptie door osteoclasten of typen botcellen die botweefsel verwijderen. Onderzoekers schrijven dit voor een deel aan Strontium's hoger atomair gewicht in vergelijking met calcium.

Beschikbaarheid

Strontiumranelaat is beschikbaar in het voorschrijven van geneesmiddelen vorm in meer dan 70 landen en wordt vaak gebruikt in het Verenigd Koninkrijk voor postmenopauzale osteoporose behandeling. Strontiumranelaat blijft niet goedgekeurd door de FDA van de Verenigde Staten.