Stroke Informatie

Een beroerte ontstaat wanneer de bloedstroom naar de hersenen wordt geblokkeerd of onderbroken. Wanneer het bloed niet een gebied van de hersenen bereiken, zullen de hersencellen beginnen af ​​te sterven, waardoor beschadiging van de hersenen.

Ischemische en TIA

Een ischemische beroerte veroorzaakt door een verstopping in de bloedvaten. Een TIA, ook wel bekend als een "mini-beroerte", wordt veroorzaakt door een tijdelijke verstopping.

Hemorragische

Een hemorragische beroerte is het resultaat van een bloedvat scheurt en leidt tot hersenbloeding. De bundeling van het bloed zorgt ervoor dat de druk op het hersenweefsel.

Symptomen

De symptomen van een beroerte plotseling gebeuren. Als je de ene kant van je gezicht te ervaren, armen of benen gaan gevoelloos, moeite met praten, verwarring, problemen met het gezichtsvermogen in een of beide ogen, duizeligheid, problemen met het evenwicht, of een slechte hoofdpijn zonder andere aanwijsbare oorzaak, zie uw arts of ga naar een meldkamer onmiddellijk.

Behandeling

Beroertes kunnen worden behandeld met bloedverdunners en aspirine. Als u medische behandeling binnen drie uur na een beroerte, een weefsel plasminogeen activator worden gebruikt om bloedklonters op te lossen.

Preventie / Oplossing

De controle van uw bloeddruk en cholesterol, en niet roken, zijn dingen die je kunt doen om een ​​beroerte te voorkomen. Als u risico loopt, kan uw arts aspirine of bloedverdunners medicatie aan te bevelen als een preventieve maatregel.