Strep Symptomen bij volwassenen

De streptococcus bacteriën verantwoordelijk voor de aandoening bekend als keelontsteking. Terwijl keelontsteking staat bekend als meer van een kinderziekte, het kan toeslaan volwassenen ook. De streptococcus bacteriën wordt ook in andere delen van het lichaam, en terwijl een strep infectie bij volwassenen is gewoonlijk onschadelijk, kan het soms complicaties die heel gevaarlijk kan maken.

Identificatie

Strep is een bacteriële infectie veroorzaakt door de bacteriën bekend als Streptococcus. De meeste mensen zijn bekend met de term "keelontsteking," maar de streptococcus bacteriën in de darmen is, het rectum, de urineblaas en andere buikorganen. De symptomen van een strep infectie bij een zuigeling zijn dezelfde als volwassene; het verschil is dat bij een kind de complicaties van Strep veel ernstiger dan voor een volwassene kan worden. Een kind met strep kan complicaties zoals reumatische koorts, die de gewrichten en het hart kunnen aanvallen, als strep niet goed behandeld ontwikkelen.

Keelontsteking

De eerste symptomen van keelontsteking zijn merkbaar rode uitslag in de keel vergezeld door witte stoten. Als de amandelen nog aanwezig is, amandelen worden bedekt met witte hobbels of met pus. De persoon zal een zeer moeilijke tijd slikken hebben, en de lymfeklieren in de hals zwellen merkbaar. Het is mogelijk dat volwassenen met een keelontsteking helemaal geen symptomen kunnen ervaren, en zal het lichaam te ontdoen van de bacteriën op zijn eigen.

Buikklachten

Enkele symptomen van een strep infectie in de buikstreek, of andere delen van het lichaam, koorts, kortademigheid, verlies van eetlust en buikpijn. In meer ernstige aandoeningen kunnen symptomen zoals rode uitslag op de huid, pijn en stijfheid in de gewrichten en misselijkheid aanwezig zijn. Deze symptomen van streptokokken bacteriële infectie in een volwassene zijn zeldzaam, en ze moet onmiddellijk worden gemeld aan een arts.

Zwangerschap

Een van de meest voorkomende groepen volwassenen die besmet raken met de bacterie streptococcus is zwangere vrouwen. A strep infectie bij een zwangere vrouw kan leiden tot een urineweginfectie, welke symptomen zoals koorts en buikpijn veroorzaken. Er is ook een mogelijkheid dat de infectie inflammatie veroorzaken in het slijmvlies van de baarmoeder, en dit kan resulteren in pijn in de buikstreek dat ten moeten worden onderzocht door een arts.

Sepsis

Volgens de Mayo Clinic, ongeveer 200.000 mensen per jaar sterven aan sepsis. Sepsis is een toestand van de bloedstroom die wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie, zoals de streptococcus bacteriën. Sepsis is vaak voor bij zwangere vrouwen en bij volwassenen in de leeftijd van 65 jaar De meest voorkomende symptomen van sepsis zijn koorts, snelle hartslag en ademhalingsmoeilijkheden. In sommige gevallen, bloeddruk daalt zo snel dat patiënten ingaan zogenaamde sepsis shock die een ernstige en potentieel fatale aandoening kan zijn. Sepsis is dodelijk in ongeveer 25 procent van de gevallen.