Strawberry Allergie symptomen

Voedselallergieën invloed ongeveer 4% van de volwassenen en maximaal 8% van de kinderen, volgens de Mayo Clinic. Terwijl elk voedsel een allergische reactie kunnen veroorzaken, aardbeien - een populaire vrucht - zijn een veel voorkomende dader. Sommige voedselallergieën zijn kleine, maar anderen kan leiden tot levensbedreigende reacties. Dat is waarom het belangrijk is om de preventie, symptomen en behandeling van voedselallergie weten.

Functies

Een voedselallergie ontstaat wanneer het immuunsysteem van uw lichaam reageert op een abnormale manier na het eten van een bepaald voedingsmiddel. Specifiek, uw lichaam het immuunsysteem ten onrechte identificeert het voedsel als een vreemde indringer en produceert een stof genaamd histamine die allergische symptomen veroorzaakt, volgens de Mayo Clinic. In het algemeen is meer dan een blootstelling aan een bepaalde voeding voor een allergische reactie te ontwikkelen. Allergische symptomen verschijnen meestal de tweede of volgende keer een voedsel wordt gegeten, volgens de National Institutes of Health. Veel mensen verwarren vaak een voedselintolerantie met een voedselallergie. De Mayo Clinic stelt dat terwijl een voedselintolerantie kan ertoe leiden dat sommige allergische symptomen, is het niet een reactie van het immuunsysteem te betrekken.

Symptomen

De symptomen van een aardbei allergie zijn dezelfde als die van elke voedselallergie reactie. Volgens de Mayo Clinic, kan symptomen verschijnen binnen een paar minuten tot een uur na het eten van het voedsel en kan omvatten: huiduitslag of rode ring rond de mond; netelroos en / of zwelling; eczeem; braken; diarree; zwelling of jeuk in de mond, lippen of tong; en beklemming in de keel en / of ademhalingsproblemen.

Behandeling

Volgens de Mayo Clinic, de meest voorkomende behandeling van allergische symptomen is een antihistamine geneesmiddelen, zoals Benadryl nemen zodra symptomen verschijnen. Een antihistaminicum kan uw lichaam afweerreactie vertragen, verminderen allergische symptomen en het voorkomen van een ernstige reactie. Neem contact op met uw arts of apotheker over de juiste dosering voor u of uw kind.

Waarschuwing

De National Institutes of Health zegt dat je moet 911 bellen meteen als u of uw kind ervaring beklemmend gevoel in de keel en / of ademhalingsproblemen na het eten van aardbeien of enig ander voedsel. Deze symptomen zijn een indicatie van een ernstige en potentieel levensbedreigende reactie genoemd anafylaxie. Deze voorwaarde vereist onmiddellijke medische behandeling.

Preventie / Oplossing

Als u een bekende allergie voor aardbeien of enig ander voedsel, is het belangrijk dat u contact vermijden met het voedsel - met name in restaurants of sociale bijeenkomsten waar kan je niet bewust zijn van de ingrediënten in bepaalde gerechten of hoe voedsel wordt bereid. Spreek met uw restaurant server over uw voedselallergie, zodat u kunt er zeker van zijn om menu-items die aardbeien of andere voedingsmiddelen waar u allergisch zou kunnen zijn kan bevatten te vermijden. Als u een ernstige reactie op aardbeien hebt ervaren, vraag dan uw arts over het voorschrijven van een epinefrine pen die u met u kunt blijven te allen tijde. Dit kleine apparaat kunt u de medicatie die de symptomen van een ernstige allergische reactie kunnen stoppen beheren.