Straling & Ziekte van de Schildklier

De verbinding tussen de ziekte van de schildklier en de straling gaat het vooral om een ​​bepaalde radioactieve isotoop van radioactief jodium, bekend als I-131. Dit type jodium is een bijproduct van kernenergie. Het is onstabiel en gemakkelijk door de schildklier.

Geschiedenis

In 1996, een kernongeval in Tsjernobyl vrijgegeven straling, met inbegrip van de I-131. Maar liefst 3.000 van de mensen die werden blootgesteld hebben schildklierkanker gehad, en een paar duizend meer kan schildklierkanker in de komende jaren te ontwikkelen.

Preventie / Oplossing

Een kleine dosis van kaliumjodide (KI) wordt de schildklier veilige jodium verzadigen zodat de radioactief jodium (I-131) geen invloed heeft op de schildklier.

Overwegingen

Wees ervan bewust dat de overheid en de wereldwijde gezondheidsorganisaties houden voorraden van KI klaar om te worden verspreid in geval van een kernongeval.

Medisch gebruik

Ironisch, I-131 wordt gebruikt om schildklierweefsel vernietigen in de behandeling van sommige vormen van hyperthyroïdie en schildklierkanker. De behandeling van hyperthyreoïdie met I-131 is gebruikelijk in de Verenigde Staten, maar wordt over het algemeen beschouwd als een laatste redmiddel in andere landen.

Waarschuwing

Ook al kun je kopen KI via het internet, moet KI alleen worden gebruikt wanneer de volksgezondheid ambtenaren vertellen om het te nemen. Het mag alleen worden genomen op basis van instructies.