Straling Zaden voor prostaatkanker

Straling Zaden voor prostaatkanker

Prostaatkankerpatiënten geconfronteerd met een verscheidenheid van behandelingsmogelijkheden, en een daarvan is de straling zaad implantatie. Radiation zaden zijn kleine pellets van radioactief materiaal dat de arts plaatsen in de prostaat straling rechtstreeks aan de tumor. Deze praktijk, die ook wordt genoemd brachytherapie of interstitiële radiotherapie, werkt effectief op de langzaam groeiende, vroeg stadium van prostaatkanker gevallen.

Soorten

Artsen hebben twee soorten straling zaad therapie te overwegen bij de behandeling van een patiënt. De eerste is een permanente of een lage dosis brachytherapie. Deze procedure vereist een accurate plaatsing van 100 zaden van jood-125 of palladium-103 in de prostaat. De zaden zenden straling over een korte afstand, effectief gericht op de tumor. Na verloop van tijd de zaden verliezen hun radioactieve eigenschappen, maar blijven permanent in het lichaam. Tijdelijke of hoge dosis brachytherapie houdt grotere zaden van iridium-192 en cesium-137. De zaden worden geplaatst in de prostaat met catheters, achtergelaten vijf tot 15 minuten en vervolgens verwijderd.

Procedure

Beide soorten zaad implantatie worden uitgevoerd onder verdoving, hetzij spinale of algemene afhankelijk van de behoeften van de patiënt. De zaden worden geplaatst in het lichaam met naalden ingebracht door het perineum, het gebied tussen het scrotum en anus. Bij hoge dosis brachytherapie wordt een katheter gebruikt. Patiënten die permanent zaden blijven meestal in het ziekenhuis 's nachts, en patiënten die tijdelijk zaden zullen in het ziekenhuis blijven totdat alle rondes van de behandeling worden geleverd, waarbij de American Cancer Society geeft een paar dagen duurt. Artsen gebruiken echografie, CT-scan of MRI-beelden tot de plaatsing van de zaden leiden.

Voordelen

Voordelen van brachytherapie via andere prostaatkanker behandelingsopties omvatten het feit dat de straling is gelokaliseerd binnen de prostaatklier. Dit kan veel van de omliggende organen sparen, waardoor de kans op blijvende schade aan de urethra en zenuwen van het mannelijke voortplantingssysteem. Straling zaad implantatie is een niet-chirurgische behandeling optie, die de kans op infectie en bloedverlies vermindert. Cancer Treatment Centers of America geeft aan dat deze therapie is sneller en effectiever dan alternatieve bestraling levering apparaten, biedt nauwkeurige dosering en kortere hersteltijden.

Risico's

Brachytherapie is niet zonder risico's. Volgens de American Cancer Society, minder dan 5 procent van alle patiënten hebben grote problemen met hun darmen na het ontvangen van straling zaden voor prostaatkanker. Frequent urineren veroorzaakt door irritatie van de urethra voorkomt in een derde van alle patiënten brachytherapie. Brachytherapie kan een man risico op impotentie verhogen, maar studies nog niet duidelijk of dit waar is. In zeldzame gevallen kunnen de zaden migreren van de prostaat, dus volg het advies van uw arts over de zorg na de procedure.

Beperkingen

Terwijl zaad implantatie therapie effectief bij de behandeling van prostaatkanker kunnen ook bij deze optie behandeling niet voor alle patiënten. Eerst artsen meestal alleen voorschrijven deze behandeling mannen die vroegtijdig langzaam groeiende tumoren. Mannen die een TURP procedure of een voorgeschiedenis van urinaire problemen hebben gehad hebben een hoger risico op urinaire bijwerkingen. Degenen met een grote prostaat kan niet ontvangen zo veel baat bij de therapie. Brachytehrapy kan niet worden herhaald als dit niet lukt.