Straling Procedures voor prostaatkanker

Volgens informatie van de medische website Medline Plus, de dreiging van prostaatkanker weefgetouwen groter naarmate men ouder wordt, steeds een levensvatbare bedreiging voor mannen boven de leeftijd van 50 jaar Het opsporen prostaatkanker is belangrijk voor het maximaliseren van overleving, dus raken verzwakt aan het begin van de symptomen , met inbegrip van veranderingen in uw urine gewoonten, pijn tijdens het ejaculeren of gelokaliseerde pijn in de prostaat regio of de onderrug. Wanneer prostaatkanker blijkt, bestraling is een van de meer geaccepteerd wapen tegen de ziekte.

Straling Theorie

Inzicht in de theorie achter bestraling om het belang in te grijpen behandeling van prostaatkanker. Volgens het National Cancer Institute, radiotherapie bestaat uit de emissie van gerichte bundels van straling in het lichaam door middel van interne of externe bronnen. Deze straling werkt om de kankercellen te beschadigen op een genetisch niveau, corrumperen hun DNA en waardoor ze niet meer verder te delen. Helaas, radiotherapie geen ongelooflijk precieze werking, zodat een bijkomende schade aan gezond weefsel optreedt tijdens de procedure ook. Dit kan leiden tot bijwerkingen zoals misselijkheid, vermoeidheid, impotentie en incontinentie door zowel de blaas en de darm.

Externe straling

Weet dat externe radiotherapie is de beste methode voor het omgaan met prostaatkanker van alle stadia. Externe radiotherapie bestaat straling toegepast vanaf een externe bron, zoals een machine die gamma of röntgenstraling uitzendt. Volgens de American Cancer Society, is externe bestraling meestal toegepast dagelijks (vijf dagen van de week) voor een strook van zeven tot negen weken in een tijd voordat hij het lichaam van een onderbreking van de behandeling. Meer geavanceerde methoden van externe bestraling zijn in staat om schade aan het omliggende weefsel te minimaliseren door het verstrekken van meer gerichte straling. Deze werkwijzen omvatten proton beam therapie, intensiteit gemoduleerde radiotherapie (IMRT) en 3D-conforme stralingstherapie.

Internal Radiation

De andere primaire methode voor het toepassen van radiotherapie voor prostaatkanker is inwendige bestraling of brachytherapie. Volgens de ACS, is inwendige bestraling eigenlijk alleen gebruikt voor gevallen van prostaatkanker die in een vroeg stadium ontdekt en moeten nog buiten verspreiden van de prostaat. Bij deze vorm van behandeling, zullen kleine pellets die radioactief materiaal worden geïnjecteerd in de prostaat en daar permanent gelaten. Na verloop van tijd zal het radioactieve materiaal in deze pellets verval, vrijgeven radioactieve energie om de kankercellen te doden. Het grote voordeel van deze vorm van behandeling is dat het veel minder waarschijnlijk omringende weefsel beïnvloeden. Vaak is inwendige bestraling gecombineerd met externe radiotherapie, het verhogen van uw kansen van het dwingen van prostaatkanker in remissie.