Strakke Hamstrings & Rugpijn

Strakke Hamstrings & Rugpijn

Strakke hamstrings kan weer leiden tot pijn, vooral in de onderrug. Veel mensen kijken hun hamstrings bij het oplossen van pijn in de rug, dus het is goed om in gedachten dat je rug problemen kunnen starten in de benen te houden.

Oorzaak

Vele factoren kunnen bijdragen aan strakke hamstrings, zoals genetica of een gebrek aan rekoefeningen. Atleten die niet goed strekken voordat lichamelijke inspanning zijn gevoelig voor strakke hamstrings.

Complicaties

Strakke hamstrings trekken aan het bekken, die stammen rugspieren en veroorzaakt pijn. Met strakke hamstrings kan ook leiden tot gewrichtsproblemen en een vermindering van de beweging.

Stretching

Stretching uw hamstrings is de beste manier om ze los te maken. Probeer je spieren te strekken na een warming-up. Op zoek gaan naar speciale hamstring rekt zich uit en voeg ze toe aan uw oefening routine twee of drie keer per week.

Massage

Het krijgen van een sportmassage op je benen en heupen kan je hamstrings los te maken en hulp te verlenen voor uw onderrug.

Versterking

Voorkomen dat pijn in de rug door het houden van uw hamstrings sterk. Squats en lunges gericht op uw hamstrings, waardoor ze de macht die ze nodig hebben om je rug te beschermen.