Stikstof in Urine Analyse

Stikstof in Urine Analyse

In menselijke urine, stikstof voorkomt in de vorm van ureum. Ureum is het resultaat van eiwitmetabolisme. Een Urine Ureum-test (UUT) is een handige manier om te achterhalen of een patiënt lijdt aan nierproblemen.

Ureum

Wanneer het lichaam verwerkt eiwit, ureum, een afvalproduct. Alleen mensen en bepaalde zoogdieren produceren ureum. De nieren filteren bloed tot urine. Omdat ureum is verbonden met het metabolisme van eiwitten en de nieren, zodat de eiwit niveaus artsen om te weten te komen of de nieren goed of het al dan niet functioneren van iemand krijgt genoeg eiwitten te eten.

Urineonderzoek

Urineonderzoek is de klinische term voor een urinetest. De test meet en detecteert verschillende stoffen in de urine zoals proteïne, suiker, ketonen, bloed en drugs.

De urine kan worden verkregen via de weg-vangst methode of door een katheter via de urethra in de blaas. Een dipstick wordt behandeld met chemicaliën die reageren wanneer de peilstok wordt ondergedompeld in de urine. Het is ook mogelijk de urine onderzocht onder een microscoop op de aanwezigheid van microben of bloedcellen. Dipsticks detecteren eiwitten, suiker en ketonen. Oliepijlstokken ook bloed op te sporen, maar dit moet worden bevestigd met een microscoop.

Urinaire ureumwaarde Test

Het UUT bepaalt stikstofbalans patiënt. Als het saldo positief is, wordt de patiënt steeds voldoende eiwitten. Indien de waarde kleiner is dan nul, de patiënt moet eiwitinname verhogen. Voor een juiste beoordeling van een verpleegkundige controleert de voedselinname van de patiënt gedurende een periode van 24 uur. Volgens UCSF Medical Center, een normale urine-ureumgehalte niveau is 6 tot 17 gram in een periode van 24 uur.

Proteïnurie

Proteïnurie is een aandoening waarbij er te veel eiwit in de urine. Een veelvoorkomend symptoom van teveel eiwit in de urine is geel, schuimige urine. Proteïnurie is een aanwijzing dat eiwit lekt door de nier. Normaal de nier behoudt grotere moleculen zoals eiwitten en bloed en filtert alleen kleiner, ongewenste verontreinigingen. Het lichaam zal een eiwit dat door middel van krijgt reabsorb en gebruiken voor energie. Een nier probleem is echter niet altijd de oorzaak van overmatig eiwit in de urine. Als iemand een hoge bloeddruk eiwitgehalte, wordt zijn urine test een hoge hoeveelheid eiwit vertonen. In principe, als je eet te veel eiwit, het zal ook invloed hebben op uw urinetest uitkomst. Als bloed normaal zijn en er excessieve proteïne in de urine, dan is er nierziekte.

Interferentie

Het volgende kan interfereren met de uitslag van een urinetest, die controleert voor eiwit: uitdroging, ernstige emotionele stress, zware inspanning, infectie van de urinewegen, en urine besmet met vaginale afscheiding.

Eiwitrijk dieet

Zelfs als teveel eiwit in de urine is het resultaat van een eiwitrijk dieet en niet onmiddellijk een nierprobleem, voelen zich niet gerustgesteld. Een eiwitrijk dieet stammen uw nieren en zorgt ervoor dat je lichaam te spoelen meer water, wat leidt tot uitdroging. Volgens Medicine Net, moet 15 procent van je dagelijkse calorie-inname eiwit.