STD Symptomen bij een vrouw

Seksueel overdraagbare aandoeningen vaak presenteren helemaal geen symptomen bij een vrouw, die zowel een zegen als een vloek. Het is heel goed mogelijk om te worden besmet met een soa en niet iets te voelen. Door het ontbreken van symptomen, kan SOA worden gediagnosticeerd na een vrouw geïnfecteerd geruime tijd. Bijgevolg wordt een soa doorgegeven aan iemand anders als de vrouw besmet houdt het hebben van onbeschermde seks. Bovendien kan een vrouw dat STD symptomen worden veroorzaakt door een ander medisch probleem, zoals een infectie of scheren.

De feiten

Volgens de World Health Organization, zijn er meer dan 30 verschillende seksueel overdraagbare aandoeningen. Zoals te verwachten, deze verschillende soa's te produceren diverse symptomen. Seksueel actieve vrouwen lopen het grootste risico op het humaan papillomavirus (HPV), genitale herpes en chlamydia.

Soorten

Er zijn ongeveer 40 stammen van HPV die seksueel worden overgedragen. Enkele van deze stammen veroorzaken baarmoederhalskanker bij vrouwen terwijl andere spanningen veroorzaken genitale wratten. De meeste mensen geïnfecteerd met HPV vertonen geen symptomen, vooral met de kankerverwekkende stam. Kleine oneffenheden kunnen verschijnen in het genitale gebied in een persoon die besmet zijn met de meer low-risico HPV-type. Deze hobbels variëren in uiterlijk en kan glad, hoog, geclusterd of een enkele bult zijn. Ze kunnen overal worden gevonden in de genitale regio, waaronder de anus en vulva. Het is nog steeds mogelijk voor een vrouw om te worden besmet met deze stam van HPV en vertonen geen symptomen.

Genitale herpes kan wel of niet produceren symptomen bij een geïnfecteerde vrouw. Als de symptomen verschijnen, produceren ze meestal pijn of jeuk in het genitale gebied binnen een paar weken van de blootstelling. Tiny, rood-gekleurde bultjes, blaasjes of zweertjes kunnen ook worden weergegeven in het genitale en anale regio. Deze blaren of zweren zal barsten en veranderen in zweren dat sijpelen en bloeden. Korsten zullen dan vormen en de zere zal beginnen te genezen. Vaak zijn de symptomen zo mild dat zij vergeten. In het algemeen, de eerste uitbraak van herpes is de slechtste en vaak de enige uitbraak. Griepachtige symptomen kunnen ook aanwezig tijdens de eerste uitbraak van genitale herpes zijn.

Zoals genitale herpes, chlamydia symptomen zijn vaak mild en onopgemerkt. Een bacteriële infectie in de voortplantingsorganen, chlamydia geeft vaak geen symptomen bij vrouwen, vooral in de vroege stadia van de infectie. Als de symptomen zich voordoen, zullen vrouwen merken ze binnen drie weken na de blootstelling. Pijn tijdens het vrijen, vaginale afscheiding, pijn in de onderbuik en pijn tijdens het plassen zijn de meest voorkomende symptomen van chlamydia.

Effecten

Seksueel overdraagbare aandoeningen kan blijvende effecten op het lichaam van een vrouw of helemaal geen effect te hebben. Zoals eerder opgemerkt, zullen veel seksueel overdraagbare aandoeningen geen symptomen hebben en veroorzaken geen schade aan het lichaam van een vrouw. Anderen kunnen echter permanente schade aan het lichaam inclusief maar niet beperkt tot, verhoogd risico van bepaalde kankers, hersenen, lever en hartschade, onvruchtbaarheid en zelfs de dood. Als de symptomen lijken op een soa verschijnen, een vrouw moet onmiddellijk een arts raadplegen om de behandeling te beginnen zoeken.

Misvattingen

Wegens gebrek aan bewustzijn en de schaamte in verband met soa's, vrouwen zijn vaak onduidelijk van de tekenen en symptomen die gepaard gaan met deze infecties. Veel mensen denken dat als een soa in het lichaam aanwezig was, zou er tekenen die wijzen zoals jeuk, branderigheid of hobbels. Dit is niet het geval. Een groot aantal soa's zal geen symptomen vertonen helemaal terwijl nog steeds kwaad doen om het lichaam van een vrouw. Het moet niet worden uitgegaan dat een STD niet aanwezig omdat het ontbreken van symptomen.

Behandeling

Hoewel veel soa niet kan worden genezen, kan symptomatisch behandeld worden. Actuele crèmes, voorgeschreven medicijnen en verschillende medicijnen over de toonbank worden gebruikt om verschillende soa symptomen te behandelen. Home remedies voor de behandeling van bepaalde soa's bij vrouwen onder ijs packs op het besmette gebied, warme baden en natuurlijke actuele zalven.