STD Prostata Infektion

Enligt National Library of Medicine (NLM), kan fyra könssjukdomar leda till akut prostatit (inflammation i prostatan). Dessa inkluderar klamydia, gonorré, trichomoniasis och ureaplasma urealyticum. Akut prostatit orsakas av en STD är mycket behandlingsbar.

Risk

Enligt NLM, män i åldrarna 20 och 35 som har flera och oskyddade sexuella kontakter med antingen kvinnor eller män är i riskzonen för att utveckla prostatit.

Symptom

NLM rapporterar att akut prostatit leder till smärta i buken, nedre delen av ryggen, testiklar och perineum; smärta och brännande vid urinering och svårigheter att tömma blåsan; blod i sperma och urin eller illaluktande urin; smärta under utlösning och tarmrörelser; feber och frossa.

Meds Villkor

När akut prostatit orsakas av en sexuellt överförbar sjukdom, svullnad av testiklarna och av röret som förbinder testiklarna till sädesledaren kan också förekomma.

Överväganden

Symtomen vid akut prostatit är liknande, oavsett vad som orsakade sjukdomen. Män upplever symtom bör rådgöra med sin läkare för diagnos och behandling.

Behandling

Enligt NLM är ceftriaxon och doxycyklin används för att hantera prostatit orsakas av infektion med en STD. Även om behandlingen är effektiv, vissa män utvecklar kronisk prostatit.