Statine Mythen

Statines zijn geneesmiddelen die voornamelijk voorgeschreven voor de bestrijding van cholesterol. Statines verminderen de niveaus van cholesterol in het lichaam door vertraging cholesterolproductie en verbeteren het vermogen van de lever om LDL cholesterol uit de bloedbaan. Statines zijn zo controversieel als ze zijn populair geworden. Er blijft een groot deel van de mythes rond statines bij zowel de medische en niet-medische gemeenschappen.

Soorten Statines

Meeste statines functioneren op vergelijkbare wijze. Sommige van de merknamen van statines: Lipitor, Pravachol, Zocor, Mevacor, Lescol en Crestor.

Controverse 1

Studies hebben aangetoond dat statines doen het cholesterolgehalte te verlagen. Toch zijn sommigen van mening dat, hoewel ze verlagen het cholesterolgehalte, ze alleen het probleem te onderdrukken, ze niet genezen.

Controverse 2

Veel voedingsdeskundigen staan ​​stevig door de overtuiging dat een persoon met een hoog cholesterolgehalte zijn niveau kan verlagen door het veranderen van een paar voedingsgewoonten, zoals het eten van minder (of geen) suiker en toenemende inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en granen. Dit kan niet waar zijn als sommige mensen medische ingreep, evenals een opname verandering voeding vereisen.

Controverse 3

Een ander controversieel overtuiging is dat door het gebruik van statines, een gebruiker eerder hartkwaal ontwikkelen. Velen in de medische industrie zijn van mening dat dit niet waar is.

Controverse 4

Sommigen geloven dat statines niet lager cholesterolgehalte helemaal niet, en zo ver gaan als te zeggen dat deze medicijnen zijn bedoeld om meer geld te brengen naar de medische industrie.