Startpagina Programma Oefeningen voor prothesen

Het verliezen van een ledemaat is een traumatische ervaring. Krijgen in vorm voor te bereiden op een prothese, en om te helpen leren het lichaam hoe omgaan met de nieuwe ledematen is het moeilijkste deel van het herstel. Het doen van oefeningen thuis kan het lichaam en geest voor te bereiden op de moeilijke weg naar herstel.

Preprothetische Training

Voor het ontvangen van een nieuwe prothese, moet de ledemaat worden versterkt. Dit om te verzekeren lichaam aankunnen de nieuwe ledematen, en ervoor zorgen dat de prothese goed past wordt. Veranderingen in de spiermassa kan veroorzaken een prothese aan verkeerde passen, waardoor het onmogelijk is om goed te rehabiliteren. Nadat de wond is gesloten, zal de patiënt krijgt een voorbereidende prothese die kan worden gebruikt om ledemaatvolume, gevoeligheid en bereik van beweging (ROM) bouwen.

Onderste extremiteit

Als de prothese voor de onderste ledematen, de spieren moet worden gewerkt om de correcte pasvorm van de prothese waarborgen. Voeren statische quadriceps aan het bovenbeen te versterken door op de benen in het bijzijn van u en het aanscherpen van de bovenbeenspieren. Houd gedurende vijf seconden en ontspan. Het is belangrijk dat de kracht in beide benen zelfs. Doe de oefening zodat beide quadriceps samen worden gewerkt. Als u een amputatie onder de knie, zorg ervoor om oefeningen die de knie regelmatig gebruiken om ervoor te zorgen je ROM te houden doen.

Zodra u de protheses ontvangt u nodig heeft om in evenwicht oefeningen te doen. Staan tussen twee stoelen met je handen op de stoelen om uw gewicht te ondersteunen. Lean van links naar rechts om goed te leren balanceren tussen de prothesen, of de prothese en uw goede been. Je kunt ook met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan ​​en rock vooruit en achteruit.

Bovenste extremiteit

Als u een bovenste extremiteit verloren, is het belangrijk om de prothetische hand te gebruiken en arm zoveel mogelijk. Het is makkelijk te krijgen in de gewoonte van het gebruik van de goede kant bij het optillen of grijpen. Oefenen de prothetische arm door het brengen van het op en over het hoofd om het bereik van de beweging te verbeteren. Lift objecten met beide armen zoveel mogelijk, waardoor kracht gelijk tussen de twee armen. Als je een prothese hand met cijfers die bewegen, werken aan je grijpen moties door te proberen om elke individuele vinger aanraken om de duim. Ook proberen te tillen één vinger tegelijk.