Stappen te nemen Na een Death Sentence

Stappen te nemen Na een Death Sentence

Geconfronteerd met een doodvonnis kan overweldigend zijn. Paar dingen ooit zal blijken belangrijker dan wat je doet nadat het vonnis is uitgesproken te zijn. Er zijn verschillende niveaus van de beroepen die je moet invoeren om de beslissing te bestrijden. Deze kunnen helemaal oplopen tot het federale niveau. Wees bereid om een ​​ervaren advocaat die u zal helpen tijdens deze procedure in te huren.

Instructies

•  bestand voor een directe beoordeling van uw zaak. Een hof van beroep een overzicht van de beslissing genomen door de rechter dat je veroordeeld om te bepalen of deze op een geldige manier werd bereikt. Behouden van een advocaat die u zal helpen. Indien het hof van oordeel iets mis is met het eerdere besluit, zal het gooien zin van de lagere rechter en bestel een nieuwe proef. Als de hogere rechter van oordeel is niets mis, het zal de beslissing van de lagere rechter bevestigen.

•  File voor een staat onderpand beoordeling van uw zaak, indien de beslissing werd niet vernietigd in de directe beoordeling. Hier kunt u uw zin uitdagen op gronden die u niet in staat zijn om aan te pakken tijdens uw directe beoordeling kan zijn geweest. Meestal zijn beweringen dat de rechter vragen om nieuw bewijs buiten de oorspronkelijke proef record, dat is iets wat rechters kunnen niet doen in een gewoon rechtsmiddel te overwegen.

•  File voor de federale habeas corpus. Daag je veroordeling in de federale rechtbank. Bewijzen dat de staat rechtbanken een redelijk bekwaam werk niet hebben gedaan in het beschermen van uw grondwettelijke rechten. Wees bereid om bewijs van onschuld die u niet heeft gepresenteerd tijdens het vorige beroep, eventueel presenteren.

Hints

  • Houd uw verwachtingen realistisch. Volgens PrisonPort.com, slechts ongeveer 40 procent van de doodvonnissen worden vernietigd tijdens een directe beoordeling. De kans van een zaak wordt gegooid zijn extreem laag als het in staat onderpand beoordeling (ongeveer 6 procent), en slechts 21 procent van de gevallen worden vernietigd tijdens de federale habeas corpus.