Standaard therapie voor glioblastoma

Ongeveer acht van de 100.000 mensen in de Verenigde Staten zijn gediagnosticeerd met glioblastoma, of primaire kwaadaardige hersentumoren, elk jaar, volgens de Internationale Radiosurgery Association. Deze tumoren zijn goed voor 2 procent van de sterfgevallen door kanker, volgens de vereniging.

Chirurgie

Een open schedel operatie genaamd craniotomie wordt gebruikt om glioblastomas behandelen. Deze behandeling wordt gebruikt voor patiënten bij wie de tumoren zijn levensbedreigende of aanzienlijke aantasting van dag tot dag leven, volgens IRSA.

Ultrasone Aspiration

Ultrasone aspiratie kan worden aangewend tegen glioblastoma. Ultrasone golven breken de tumor en zuigkracht verwijdert de fragmenten.

Stereostatic Radiosurgery

Meerdere stralen van cobalt60 straling zijn gericht op de tumor tijdens stereostatic radiochirurgie. Geen incisies worden gemaakt, en de straling schade tumorcellen, het stoppen van hun vermogen om te reproduceren.

Radiotherapie

Radiotherapie is niet zo nauwkeurig als radiochirurgie, volgens IRSA. Straling wordt de grootte van de tumor via meerdere bezoeken verlagen.

Chemotherapie

Geneesmiddelen worden gebruikt om kankercellen te doden tijdens chemotherapie. Normale cellen worden ook beïnvloed, volgens IRSA.