Standaard behandeling voor pancreaskanker

Standaard behandeling voor pancreaskanker

Pancreatic kanker ontstaat in de alvleesklier, een orgaan dat achter de maag ligt. De alvleesklier is verantwoordelijk voor het helpen bij de spijsvertering en regulering van de suikerstofwisseling. De behandeling van pancreaskanker afhankelijk van het stadium, uitgespreid, type en plaats van de kanker.

Chirurgische Behandeling

Operatie wordt uitgevoerd op patiënten bij wie de kanker is gelokaliseerd. Ongeveer 15 tot 20 procent van alvleesklierkankerpatiënten voldoen aan de criteria voor chirurgie volgens Pancreatica.org.

Straling

Externe (gebruikt een machine buiten het lichaam) en interne (een invasieve procedure met behulp van medische instrumenten zoals naalden en katheters) bestraling wordt gebruikt om kankercellen te doden of hun groei te verbieden. De straling in de vorm van x-stralen of radioactieve stoffen afhankelijk van het stadium en type van kanker.

Chemotherapie

Chemotherapie, oraal of intraveneus, een geneesmiddel gebruikt om de alvleesklierkankercellen stoppen delen of de kankercellen doden. Chemotherapie kan worden gebruikt in combinatie met chirurgie en radiotherapie.

Biologische therapie

Biologische therapie, ook wel biotherapie of immunotherapie, gebruikt het immuunsysteem van een patiënt om alvleesklierkanker bestrijden. Monoklonale antilichamen, vaccins en groeifactoren die een bekende anti-tumor effect worden gebruikt biotherapy de natuurlijke afweer herstellen bestrijding van kanker. Door deze behandeling methoden kan het immuunsysteem leren kankercellen herkennen en vernietigen.

Nieuwe behandelingen

Er zijn verschillende nieuwe behandelingen die via klinische proeven zoals gerichte behandeling met geneesmiddelen (geneesmiddelen die specifiek kankercellen abnormaliteiten te richten), angiogenese-remmers (medicijnen die kunnen voorkomen dat de kanker van nieuwe bloedvaten groeien) en pancreaskanker vaccins worden onderzocht.