Stadia van rouw in Crisis Counseling

Stadia van rouw in Crisis Counseling

Verdriet is de emotionele reactie op verlies. Dit geldt ook voor de dood van een dierbare, verlies van een baan, verlies van een ledemaat, of echtscheiding. Verdriet is het natuurlijke proces van omgaan met deze verliezen. In 1969, Dr. Elisabeth Kübler-Ross definieerde de stadia van rouw. Deze fasen kunnen u helpen het proces te begrijpen en herkennen of u het maken van voldoende vooruitgang werd geboekt door je verdriet. Het proces is niet noodzakelijk lineair, echter, en je kan door de verschillende stadia vele malen, terwijl ze blijven dichter bij acceptatie bewegen.

Ontkenning

In deze eerste fase, de rouwende persoon is in shock. Hij isoleert zichzelf, want hij is niet in staat om te geloven dat het feit van zijn verlies. Ondanks de negatieve connotaties van ontkenning, het is een zeer belangrijk onderdeel van het proces. Ontkenning en isolement helpen vertragen het tempo van de rouwende, totdat hij kan omgaan met een overweldigende situatie en emoties.

Boosheid

Tijdens de tweede fase, de nabestaanden voelt een diep gevoel van woede. Hij kan zijn boos op God, de natuur of de persoon die is overleden. De woede fase is het begin van het herkennen en accepteren van zijn emoties. Als hij kan voelen en zijn boosheid, kan hij verder door het rouwproces.

Afdingen

Tijdens een moeilijke tijd, zal iemand die wordt beroofd vaak proberen te onderhandelen met de natuur, God of het universum. Hij zou iets als zeggen: "Als ik al mijn geld aan een goed doel, misschien zal ik wakker worden en dit zal allemaal een droom te zijn." Dit is een poging om de situatie onder controle, en vaak leidt tot schuldgevoel, omdat hij voelt dat hij meer had kunnen doen.

Depressie

Zodra de nabestaanden beseft dat hij geen controle heeft over het verlies, komt hij in het reine met het en voelt een overweldigende depressie. Dit is een noodzakelijk onderdeel van het rouwproces, en signalen begint hij de realiteit van zijn situatie onder ogen zien. Deze depressie is een normale toestand. Als de depressie duurt vele maanden zonder enige verbetering, maar professionele hulp is van vitaal belang.

Aanvaarding

Acceptatie is de laatste fase van het rouwproces. Ondanks de populaire misvatting, betekent acceptatie niet dat een persoon is "okay" met zijn verlies of blij mee. Acceptatie betekent dat hij in het reine is gekomen met de realiteit van het verlies en is het leren om zijn leven in weerwil van het leven.