Stadia van prostaatkanker

Staging

De grootte van een walnoot prostaat is een mannelijke klier die vloeistof die samen een deel van het sperma produceert. Het is een klier die soms kanker krijgt. Zodra een arts een diagnose van prostaatkanker bereikt, zal verdere tests blijkt in welk stadium de ziekte is. Dit is belangrijk bij het bepalen welk soort behandeling de patiënt. Kanker verspreidt door het lichaam via drie verschillende manieren: door het bloed, via het lymfesysteem of door omliggende weefsels. Enscenering prostaatkanker gaat ontdekken hoeveel de ziekte zich heeft verspreid binnen de patiënt. Tests zoals een radionuclide botscan, kan een MRI scan (MRI), een CT scan of bekken lymfadenectomie deze informatie onthullen. Een zaadblaasjes biopsie, waarbij de arts verwijdert vloeistof uit sperma-producerende klieren met een naald, is een belangrijke procedure die kankercellen kunnen detecteren.

Gleason Scores

De feitelijke tumor in de prostaat ondergaat een biopsie. Artsen nauwlettend kankercellen onder een microscoop, en de kanker krijgt een cijfer heet een Gleason-score. Dit aantal ligt tussen 2 en 10; hoe lager het nummer, hoe minder kans de kanker te verspreiden. Een Gleason score van 2, 3 of 4 betekent dat er weinig verschil tussen kankercellen en normale prostaatcellen, zodat de kanker minder agressief. Een score van 5 tot 7 vertaalt zich dat er meer verschil tussen kanker en typische cellen met kanker genoemd als agressiever. Een Gleason score van 8, 9 of 10 een zeer agressieve en gevaarlijke ziekte.

De fasen I en II

Fase I prostaatkanker vaststelt dat de ziekte alleen in de prostaat. Op dit punt zou een arts die een digitaal rectaal onderzoek op de prostaat niet de mogelijkheid om iets abnormaals detecteren. Scans zou zo'n kanker in Fase I. niet onthullen In de meeste gevallen, chirurgen het uitvoeren van andere soorten operaties ontdekken Fase I prostaatkanker. De tumor cellen in de prostaat aanwezig in minder dan 5 procent van het weefsel. In Fase II, blijft de kanker beperkt tot de prostaat, maar lijkt agressiever dan in fase I. In Fase II, kan de grootte van de tumor te verhogen.

Stadia III en IV

Er is een capsule omvat de prostaat. In de derde fase van prostaatkanker, is de tumor erin geslaagd om te groeien door middel van deze capsule. De kanker is mogelijk verspreid in het sperma dragende buizen bekend als de zaadblaasjes. De kanker bekend in weefsel nabij de prostaat. De verdere verspreiding van de ziekte zich in fase IV met kanker kunnen bewegen ver van de prostaat. Dit proces, bekend als metastase, stuurt de kankercellen te plaatsen zoals botten, lever, longen en blaas. Dit is een worst-case scenario voor de patiënt.