Stadia van de ziekte van Alzheimer gerelateerde veranderingen

Alzheimer is een vorm van dementie die een gestage daling van de cognitieve, gedragsmatige en emotionele processen veroorzaakt. Een gefaseerd systeem is ontwikkeld om de progressie te definiëren, maar omdat de lengte van elke fase verschilt van persoon tot persoon. De etappes zijn gewoon richtlijnen om begrip te verbeteren en toekomstige planning te vergemakkelijken.

Definitie

Hoe lang elke fase duurt, is er een gemeenschappelijk patroon van symptomen die overeenkomen met de progressie van zenuwbeschadiging in de hersenen. Het National Institute of Aging biedt een algemeen stelsel onderverdeeld in vier fasen: Early, mild, matig en ernstig. Een systeem op basis van onderzoek door Barry Reisberg, MD, aan de New York University --- de Functional Assessment Staging schaal --- breekt de symptomen in zeven nadere stappen.

Stadia 1 en 2

Fase 1 geeft de tijd vóór de identificatie van de ziekte van Alzheimer (AD). Er is niet genoeg celbeschadiging resulteert in symptomen en problemen niet bij het onderzoek van een arts worden vastgesteld.

Fase 2 wordt als zeer mild krimpende. Tijdens deze fase van de tekenen zijn er, maar ze zijn niet zichtbaar op een medische professional en waarschijnlijk niet evident om familie. Het meest voorkomende symptoom is basic vergeetachtigheid --- de patiënt niet kan herinneren waar hij de sleutels of niet kan herinneren woorden en namen die gebruikt worden vertrouwd te zijn.

Fase 3

In Stage 3, is het mogelijk om beginnende AD diagnosticeren. De tekenen zijn opgemerkt door vrienden en familie. Ze kunnen ook worden onderscheiden door medische professionals tijdens het testen. In dit stadium is de persoon met AD worstelt enkele normale dagelijkse werkzaamheden. Dit kan gezien worden als desorganisatie die voorheen niet bestond. Geheugenverlies breidt uit naar mensen en dingen die geliefd zijn en gewaardeerd te nemen.

Fase 4

Dit komt overeen met een milde of een vroeg stadium van AD. Op dit punt, de tekortkomingen duidelijk medische professionals en familie. Een klassieke test die de patiënt niet wordt terugtellen van 100 door zevens. Er is merkbaar verlies van het geheugen over de recente gebeurtenissen en een duidelijk onvermogen om complexe taken die tweede-aard waren, zoals het brouwen van koffie of de was doen uitvoeren. Om dit te compenseren, de patiënten zich terugtrekt uit moeilijke omstandigheden.

Fase 5

Overeenkomt met matige of mid-stage AD, de ziekte veroorzaakt nu meer achteruitgang van de cellen die essentieel zijn voor het beheersen van beweging zijn. Wat hulp met activiteiten nodig is. Aanzienlijk verlies van geheugen en cognitieve vaardigheden wordt gezien. Sommige symptomen zijn steeds verward over plaats en tijd, toenemende onvermogen om eenvoudige wiskunde uit te voeren, en het vergeten van elementaire informatie zoals een telefoonnummer thuis.

Stage 6

Stage 6 komt overeen met de matig ernstige of mid-stage AD. Als het geheugen blijft dalen, persoonlijkheid verandert beginnen, en hulp nodig is met vele dagelijkse activiteiten. De patiënt heeft hulp nodig aankleden en toiletbezoek. Verward over waar ze is, kan ze dwalen en verdwalen, want ze namen en adressen is vergeten. Een moeilijke nieuwe verandering komt in de persoonlijkheid en het gedrag. Ze kunnen zeer verdacht van de mensen (inclusief gezinsleden) en waanvoorstellingen geworden. Ze kunnen hallucinaties hebben --- dingen zien of horen die er niet zijn, bijvoorbeeld. Ze kan boos worden als vertelde er niemand is.

Stage 7

Stage 7 is een ernstige of laat stadium AD. Het is de laatste etappe als zenuwceldegeneratie is zo ernstig dat de patiënt verliest het vermogen om te spreken, te verplaatsen of te reageren op de omgeving. Hij kan niet eten op zijn eigen, hij is incontinent, en terwijl een paar woorden coherent kan zijn, kan hij niet praten. Hij verliest de mogelijkheid om te zitten of lopen zonder ondersteuning en uiteindelijk niet kan slikken. Tegen het einde, zal hij raakt bedlegerig.