Stadia van de Substance Abuse Recovery

Herstel van middelenmisbruik en verslaving kan een moeilijk proces zijn. Veel mensen hebben moeite om nuchter te blijven, en relapsing is gemeenschappelijk. Het Stages of Change is een model gemaakt door James Prochaska en Carlo DiClemente in de vroege jaren 1980 aan de Universiteit van Rhode Island het beschrijven van de stappen die veel mensen doorlopen bij het herstellen van een verslaving. Voor mensen met een verslaving, kunnen de volgende stappen van belang voor het begrijpen van hun persoonlijke proces van herstel.

Pre-contemplatie

Pre-beschouwing is ook wel bekend als de fase "denial". Dat wil zeggen, voor het accepteren dat een individu heeft een probleem, ze zou ontkennen dat er een probleem bestaat. Ze is waarschijnlijk defensief te zijn als anderen proberen om haar te overtuigen om hulp te krijgen. Mensen in dit stadium zou kunnen profiteren van een counselor vraagtekens bij de gevolgen van haar gedrag en middelengebruik hebben op haar leven. Met een verhoogd bewustzijn, zou iemand in de pre-contemplatie stadium in staat zijn om te verplaatsen naar de volgende fase.

Overpeinzing

Een persoon in de contemplatie stadium heeft enig besef van zijn verslaving probleem, evenals de negatieve impact die het heeft op zijn leven, met inbegrip van zijn mentale en fysieke gezondheid, alsook zijn relaties. Echter, zou hij voelen ambivalent over het maken van veranderingen en dat de inspanning die nodig is te geven van de verslaving is niet de voordelen waard, of niet in staat is om de mogelijke voordelen van herstel te zien.

Voorbereiding

In de voorbereidingsfase wordt het individu begint te bewegen in de richting van het nemen van maatregelen. Ze zou kunnen beginnen met kleine veranderingen in de richting van herstel te maken. Zo kan een persoon met een alcoholverslaving beginnen te drinken te beperken of te beginnen om een ​​verslaving herstel groep bij te wonen. Mensen die in de voorbereidende fase ook kunnen informatie geven over wat veranderingen met zich meebrengt en welke veranderingen moeten worden gemaakt voor het herstel te verzamelen.

Actie

Deze fase is een grote stap voorwaarts, het individu gaat geloven dat hij het vermogen om verandering in zijn leven. Het individu begint te grote stappen om zijn verslaving te bestrijden. Tijdens de actie fase, de individuele beoordelingen worden meestal zijn eigen inzet voor herstel en ontwikkeling van een persoonlijk plan om te gaan met de uitdagingen die het herstel met zich meebrengt. Zo is het gebruikelijk in de actie fase voor het individu om erachter te komen wat zijn triggers om middelengebruik zijn en wat hij zal doen als ze geconfronteerd worden met deze.

Onderhoud

De onderhoudsfase betreft het vinden van strategieën om ervoor te zorgen dat de in de actie fase acties in de plaats worden gehouden voor de lange termijn. De afzonderlijke werken aan deze nieuwe gedragspatronen te behouden en situaties die kunnen leiden tot terugval te voorkomen. Veel mensen in de onderhoudsfase blijven ondersteuning van groepen zoals de Anonieme Alcoholisten bijwonen. Sommige mensen beschouwen het herstel tot een levenslang proces waarin zij moeten hun onderhoud gedrag blijven om terugval te voorkomen.