Staat Medicaid in aanmerking te komen

Medicaid is een gezamenlijke staats-en federale inspanning om ziektekostenverzekering aan gezinnen en individuen in financiële nood. Elke staat heeft zijn eigen individuele Medicaid-programma; in sommige staten, zal de naam van elkaar verschillen. Bijvoorbeeld, is de California Medicaid-programma genaamd Medi-Cal. Terwijl specifieke eisen verschillen tussen staten, de basisrichtlijnen zijn hetzelfde.

Ingezetenschap en burgerschap

U moet gelden voor Medicaid in de staat waar u woont. Medicaid niet overdragen tussen staten. Als u verhuist of verplaatsen, moet een nieuwe aanvraag worden ingediend via de desbetreffende instantie. Medicaid wordt alleen aangeboden aan Amerikaanse burgers en legale immigranten met de juiste documentatie. Bereid je voor om een ​​bewijs van staatsburgerschap te leveren voor alle leden van het huishouden. Adequate controle omvat een geboorteakte, sociale zekerheid kaart, rijbewijs of naturalisatie documenten bestuurder. Illegale immigranten kunnen beperkte Medicaid diensten te ontvangen in alleen noodgevallen.

In aanmerking te komen Groepen

Hoewel staten hebben enige vrijheid bij het beperken van de leeftijden en financiële grenzen zijn staten verplicht om Medicaid dekking te bieden aan bepaalde verplichte aanmerking te komen groepen. Medicaid is open voor zwangere vrouwen, baby's van Medicaid in aanmerking komende moeders, kinderen, ouders met kinderen in het huishouden, de mensen van 65 jaar of ouder, gehandicapt of blind en SSI ontvangers. Medicaid kan ook worden gebruikt om Medicare voordelen te vullen door het bedekken van premies en eigen risico. Pleegkinderen en ontvangers adoptie hulp komen ook in aanmerking. Staten zijn verplicht om Medicaid in aanmerking te komen uit te breiden tot de leeftijd van 19 jaar voor elk kind geboren na 30 september 1983. Sommige staten ervoor kiezen om Medicaid dekking te bieden kinderen tot de leeftijd van 21.

Inkomensgrenzen

Medicaid is meestal alleen beschikbaar voor een laag inkomen aanvragers. Uw inkomen kan niet hoger zijn dan een bepaald percentage van het federale niveau armoede, FPL, bepaald door u in aanmerking groep. In de meeste staten, de inkomensgrenzen zijn hoger voor zwangere vrouwen en zuigelingen tot 12 maanden dan andere in aanmerking te komen groepen. Bijvoorbeeld, in Michigan, zwangere vrouwen en kinderen mogen 185 procent FPL. Een werkende ouder mag 61 procent van de FPL. In aanvulling op de inkomsten uit arbeid, inkomen uit vermogen, zoals kinderbijslag, alimentatie en sociale uitkeringen, worden ook berekend bruto maandinkomen van een huishouden.

Asset Beperkingen

Asset beperkingen kunnen ook van toepassing zijn, afhankelijk van de in aanmerking te komen groep. Telbare activa voor volwassenen, ouderen, blinden en gehandicapten zijn vaak beperkt tot 2.000 dollar per persoon of $ 3.000 per paar. Uw huis, auto, persoonlijke bezittingen, pre-paid uitvaart en begrafenis kosten en bepaalde levensverzekeringen zijn vrijgesteld. Contant geld, bankrekeningen, vastgoed, recreatievoertuigen en boten zijn voorbeelden van activa die kunnen worden opgenomen in de limiet actief.