Squeeze Grip Ball för övningar

Oavsett om du vill stärka greppet eller bara lindra vissa stress, kan en kläm stress boll göra susen. De är till och ordinerats av läkare, inte bara för att lindra stress, men att ge terapi vid behandling av karpaltunnelsyndrom, Bells pares och artrit och återhämtning från handkirurgi.

Överväganden

De flesta kram stress bollar är billiga, några så lite som $ 5. De är inte alltid formad som en kula och kan hittas i andra intressanta former. De flesta är gjorda med skumgummi, men sådana avsedda för terapeutisk användning innehåller ofta gel av olika densiteter eller till ett fint pulver som har en gummibeläggning som en ballong. Du kan även göra din egen stress boll hemma genom att fylla en liten ballong med bakpulver. Tänk dock kan att gel eller pulver stress bollar sönder, så om du märker några läckor eller svaga punkter som börjar visas, ska du kasta ut den och få en ny. På grund av denna risk, undvik att klämma en stressboll över ett tangentbord.

Det är lätt att se hur en övning boll kan bidra till att stärka muskler, ledband och senor i handen, men hur dessa bollar arbetar på att minska stress? Du upplever muskelspänning när din hand förvandlas till en knytnäve, men när du släpper greppet, är muskelspänningar också släppt. Stress bollar kan hjälpa fokusera din energi och sänka ditt blodtryck. I forskning som publiceras i American College of Sports Medicine, människor som gjorde handtag isometrisk träning såsom stress boll ger en genomsnittlig blodtryckssänkning på 12,5 systoliskt och diastoliskt 14,9.

Använda Grip Squeeze Ball

Du kan använda en stress squeeze bollen nästan var som helst, när du tittar på tv, åker bil eller sitter framför datorn hemma eller på arbetet. För att ta reda på hur hårt du ska pressa bollen i allmänhet, pressa så hårt du kan för en sekund och få en känsla för din högsta, eller 100 procent, squeeze tryck. Därefter försöker klämma på cirka 30 procent av det maximala trycket, vilket är till målintervallet. Till att börja din träning rutin, pressa bollen i 10 till 20 gånger i rad, och sedan låta armen vila i några minuter innan du upprepar med en annan uppsättning av 10 till 20 repetitioner. Din nuvarande styrkenivå kommer att avgöra hur mycket du kan säkert göra.

När du blir starkare, pressa bollen så hårt som möjligt och räkna till fem och sedan släppa, lägga mer tid i varje session. Om du inte har att göra med en viss skada på en hand, se till att du arbetar varje hand lika. Observera att dina underarmar kan skada lite i början, men det bör bli lättare. Om dina händer känns alltför stelt eller smärtsamt, kan du alternera utöva varannan dag.

Här är några alternativ att helt enkelt klämma bollen: Nyp den mellan tummen och varje finger, ett par tumme / finger i taget tills du har använt alla fyra kombinationer; rulla bollen mot ett bord med handen platt; med båda händerna, vrida bollen som en burk lock i vardera riktningen; använda båda händerna för att försiktigt dra ändarna på bollen bort från varandra.