Spruw in een Baby

Spruw is een schimmel infectie in de mond veroorzaakt door een soort gist genoemd Candida. Spruw optreedt wanneer Candida groeit in een versneld tempo en tast de slijmvliezen van de mond en de tong.

Oorzaak

Sommige baby's krijgen spruw als gevolg van overmatige groei van gist in de mond. Spruw is niet het gevolg van slechte hygiëne. Als een baby een verzwakt immuunsysteem, dan kan hij gevoeliger zijn voor de overmatige groei van Candida.

Symptomen

Baby's met spruw ontwikkelen vaak witte vlekken overal in de mond, met inbegrip van de tong. In sommige gevallen, de vlekken te sluiten en groter worden. Ze veranderen ook van kleur van wit naar geel of grijs. In de meeste gevallen zal een baby geen pijn te hebben, maar de mond kan pijnlijk worden en ertoe leiden dat de baby om te gaan kwijlen of niet in staat zijn om goed te eten als gevolg van irritatie.

Behandeling

Als spruw is mild, dan is een infectie in een baby zal verbeteren zonder behandeling. Als spruw ernstiger is, dan is de arts een gel, zoals orale miconazol te smeren in de mond van de baby. Slechts een kleine hoeveelheid moet in één keer worden aangebracht of het kan de baby problemen met slikken. De baby kan ook beginnen te stikken. De medicatie doodt de gist die spruw veroorzaakt.

Het voorkomen

Om spruw in een baby te voorkomen, steriliseren speelgoed, fopspenen en de tepel wordt gebruikt op de fles. Misschien wilt u gelijke delen gedestilleerd witte azijn en water te gebruiken om schimmelgroei te voorkomen. Bij gebruik van een borstkolf, moet afneembare delen die in contact komen met moedermelk komen worden gewassen in een water en gedestilleerd witte azijn oplossing.

Borstvoeding en Lijster

Volgens de Mayo Clinic, als u uw baby borstvoeding te geven en uw kind heeft spruw, moet je ook laten behandelen, zoals je misschien spruw heen en weer gaan. Zogende moeders kan een antischimmel crème op de borst om de infectie te elimineren.