Spiramycin Biverkningar

Spiramycin är ett gemensamt föreskriven antibiotika. Liksom alla receptbelagda läkemedel kan vissa biverkningar upplevas av patienter föreskrivna spiramycin. Medan de flesta av spiramycin s biverkningar är inte allvarliga, vissa kan kräva läkarvård.

Användning och funktion

Spyramycin är en systemisk antibiotikum som ofta ordineras för behandling av ett stort antal olika infektioner. Hittade i kapselform, spiramycin arbetar för att avvärja infektioner genom att döda de bakterier som orsakar den. Spiramycin hindrar bakterier från att göra proteinerna avgörande för deras överlevnad, på så sätt bota infektionen.

Finish av din medicin

Om du har ordinerats spiramycin, är det viktigt att avsluta hela omgången av medicin, även om du känner dig bättre. Upphör att ta din spiramycin recept innan den är klar ofta resulterar i återinfektion och kan kräva dig att starta ett helt nytt recept. Var noga med att ta varje dos som rekommenderas av din läkare.

Gulsot

Medan spiramycin fungerar i kroppen, kan du uppleva några biverkningar. Medan vissa av dessa biverkningar är inte skadligt (även om de kan vara obekväma), en del innebära allvarliga hälsorisker. Som med alla mediciner, är gulfärgning av ögon eller hud ett tecken på att levern inte riktigt bearbetar spiramycin i kroppen. Detta tillstånd, som kallas gulsot, är ett allvarligt medicinskt tillstånd. Skulle du uppleva gulsot efter att ha tagit spiramycin eller någon medicin, kontakta din läkare omedelbart.

Biverkningar

Vanliga biverkningar som rapporterats vid användning av spiramycin är illamående, kräkningar, lös avföring och matsmältningsbesvär. Dessa biverkningar är vanligtvis milda och inte orsakar tillräckligt obehag för att orsaka patienter att sluta ta sina spiramycin recept.

Mer allvarliga biverkningar, som inträffar sällan men anses vara mycket farlig, är blodig avföring, bröstsmärta, återkommande svimning, smärta eller ömhet i buken och oregelbundna hjärtslag. Om du skulle uppleva något av dessa symtom när de tagit spiramycin, kontakta din läkare på en gång.

Allergisk reaktion

Även allergiska reaktioner mot Spiramycin är sällsynt, bör det betraktas som allvarliga. Om du får hudutslag, ovanlig blödning eller andnöd, kan du vara allergisk mot ingredienserna i spiramycin. Sluta använda läkemedlet och kontakta din läkare omedelbart.

Han kommer att förskriva en annan antibiotika för infektion och kommer att ge dig råd om hur du hanterar din allergi.