Spiraaltjes & Sharp buikpijnen

Spiraaltje of spiraaltjes, langdurig anticonceptie mogelijkheden voor vrouwen die willen vruchtbare voorkomen gedurende langere tijd. Een klein, T-vormig spiraaltje in de baarmoeder van de vrouw via de vagina ingebracht tijdens het bezoek van een korte arts. Afhankelijk van het type spiraaltje, kunnen ze versleten vijf tot 10 jaar. Voor een klein percentage van de vrouwen, kan spiraaltje leiden tot ernstige complicaties. Veel van deze complicaties kunnen scherpe buikpijn veroorzaken en moet onmiddellijk worden geëvalueerd door uw zorgverzekeraar.

Pelvic Inflammatory Disease

Spiraaltjes een risico van bekken ontstekingsziekte. PID kan leiden tot onvruchtbaarheid, en indien onbehandeld lang genoeg is, kan dit leiden tot de dood. Volgens Planned Parenthood, hebben vrouwen die kunnen hebben of die onlangs had een seksueel overdraagbare aandoening moet wachten met het krijgen van een spiraaltje, totdat ze volledig zijn gewist van de infectie. PID heeft vaak geen symptomen totdat het in het gevorderde stadium waar scherpe buikpijn kunnen optreden. Regelmatige gynaecologische examens en STI cheques kan helpen voorkomen PID.

Inbedding

In zeer zeldzame gevallen kan het spiraaltje zich insluiten in het omliggende weefsel van de baarmoeder. Wanneer dit gebeurt, zij niet langer beschermd tegen zwangerschap en kan leiden tot buikpijn, afhankelijk van waar en hoe diep zij verankerd. In veel gevallen is een operatie nodig om de IUD verwijderen.

Perforatie

Een ander spiraaltje complicatie die kan leiden tot buikpijn is perforatie. Dit gebeurt wanneer een of meer zijden van de IUD steekt door de uterus of het omringende weefsel. Dit kan leiden tot perforatie van de nabijgelegen organen ook. Terwijl bij minder dan 1 procent van het spiraaltje gebruikers, kon perforatie zijn om de schuld voor scherpe buikpijn. Deze voorwaarde is gerepareerd met een operatie.

Cysten

Volgens de Centers for Disease Control, ongeveer 20 procent van de vrouwen met een spiraaltje te ontwikkelen goedaardige cysten. Artsen en wetenschappers weten niet precies waarom dit gebeurt. De meeste vrouwen zullen nooit weten dat ze deze cysten en ze geen bedreiging vormen voor de toekomstige vruchtbaarheid veroorzaken. Hoewel ze meestal veroorzaken geen symptomen en verdwijnen op hun eigen, sommige vrouwen kunnen deze cysten leiden tot buikpijn. Artsen kunnen deze cysten te behandelen, en in extreme gevallen, ze chirurgisch te verwijderen.

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Momenteel is het onderzoek dat ondersteunt dat IUDs gekoppeld zijn aan een toename van ectopische en dat ze niet gekoppeld. Bronnen bij Planned Parenthood wijzen op een verhoogd risico op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, terwijl onderzoekers aan de Universiteit van Maryland Medical Center noemen dat spiraaltje eigenlijk lager uw kans op deze aandoening. Hoe dan ook, ectopische zwangerschap is een levensbedreigende aandoening waarop een bevruchte eicel groeit in de eileider niet in de baarmoeder. Scherpe buikpijn één van de symptomen, en indien onbehandeld, kan de eileider scheuren, wat leidt tot interne bloeden, infectie en dood.