Spindel celsarcoom

Spindel celsarcoom

Spindle sarcoom, genoemd naar de spil vorm van afzonderlijke kankercellen wanneer onderzocht onder een microscoop, het meest opvallend gediagnosticeerd in patiƫnten boven de leeftijd van 40 Spindle sarcoom is de naam gegeven aan vier verschillende soorten kanker die zich ontwikkelen in het bindweefsel en bot.

Ongedifferentieerd sarcoom van de Bone

Gedifferentieerde sarcoom van bot gebeurt wanneer tumoren te vormen in het zachte weefsel of bot uit cellen die niet gespecialiseerd. Dit betekent dat je niet kunt vertellen door middel van microscopisch onderzoek wat voor soort cel het kanker afgeleid van of wat de cel was voordat het uitgezaaid.

Maligne Stapel histiocytoom

Volgens Cancer Research UK, is kwaadaardige vezelig histiocytoma vaakst gevonden in het zachte weefsel of botten van de ledematen van middelbare leeftijd of ouderen. Het heeft vier sub-types: storiform-pleomorfe, myxoid, reuze cel en inflammatoire.

Fibrosarcoma

Een andere zeldzame vorm van kanker, die prominent verschijnt tussen de leeftijden van 20 en 60, is fibrosarcoma. Deze gespecialiseerde kankercellen worden vaak in de dij, de vezelige bindweefsels.

Leiomyosarcoom

Deze tumoren beginnen in gladde spieren, maar kan in zeer zeldzame gevallen ook voorkomen in het bot. Ze kunnen optreden in elk gebied van het lichaam en zijn het meest prominent bij ouderen.

Tumor-achtige voorwaarden

Er zijn een aantal dingen die kunnen optreden in het zachte weefsel dat aanvankelijk lijken sarcoom maar blijken niet kwaadaardig, met zwelling van blauwe plekken of stompe trauma. Diagnostische tests worden uitgevoerd om de aanwezigheid van een kwaadaardige tumor te bevestigen.