Spinale metastasen

De meeste tumoren die de wervels invloed hebben verspreid of uitgezaaid op de rug van een ander gebied van het lichaam. Volgens het tijdschrift "Oncoloog", tussen de 5 en 10 procent van alle patiënten met kanker ontwikkelen spinale metastasen in de loop van hun ziekte. De American Cancer Society (ACS) zegt dat de wervelkolom is de meest voorkomende plaats van bot metastase. De Mayo Clinic zegt zelfs goedaardige (goedaardige) gezwellen die zich ontwikkelt binnen of in de buurt van het ruggenmerg of in de botten van de wervelkolom kan leiden tot ernstige problemen. De eerste tekenen van spinale metastasen vaak rugpijn.

Significantie

De ACS zegt als een primaire (uit een ander deel van het lichaam) kanker reist naar het bot, kan de botten verzwakken en kan ervoor zorgen dat ze breken of breken. Spinal gemetastaseerde ziekte kan uw vermogen om uw normale activiteiten en levensstijl te handhaven belemmeren.

Als tumoren groeien in de botten van de wervelkolom (wervels) worden groot, kunnen zij druk op of verjagen de aangrenzende ruggenmerg.

Omdat calcium wordt vrijgegeven wanneer kankercellen het bot aantasten, kunnen problemen met betrekking tot hoge calciumgehalte in het bloed (hypercalciëmie) ontwikkelen. Problemen in verband met hypercalciëmie kunnen omvatten osteoporose en abnormaal hartritme (aritmie).

Symptomen

Het meest voorkomende symptoom van spinale metastasen is rugpijn. De pijn kan intensiveren 's nachts of in de ochtend. Soms is de pijn zich aan de heup, benen, voeten of armen. Als een kankerachtige tumor groeit, wordt het samengedrukt op het ruggenmerg of de zenuwwortels, bloedvaten of wervels. Een persoon met spinale metastasen kan vinden heeft hij moeite met lopen, wat kan leiden tot valpartijen. Hij kan de controle over zijn blaas of darmen te verliezen en merken een verminderde gevoeligheid voor warmte, koude en pijn.

Diagnose

Een arts heeft een aantal opties om de wervelkolom gemetastaseerde ziekte te identificeren. Een spinale kernspinresonantie (MRI) gebruikt een krachtige magneet en radiogolven een bepaald beeld van het ruggenmerg en zenuwen produceren. Een gecomputeriseerde tomografie (CT) maakt gebruik van een smalle stralingsbundel specifieke dwarsdoorsnedebeelden van de wervelkolom te genereren. De enige manier om zeker dat een tumor kwaadaardig is, echter, is een klein weefselmonster onder een microscoop te bestuderen. Dit wordt een biopsie. Een arts kan een dunne naald te gebruiken om een ​​spoor van weefsel te extraheren, of weefsel kan tijdens een chirurgische ingreep worden verwijderd.

Behandeling

Radiotherapie is onmisbaar bij de behandeling van spinale gemetastaseerde ziekte. De ACS zegt externe bestraling (x-stralen aangestuurd vanuit een extern apparaat) kunnen helpen verlichten van de pijn geassocieerd met spinale metastasen door het vernietigen van kankercellen.

Chirurgie kan een optie zijn bij spinale tumoren drukken op het ruggenmerg en kan worden verwijderd zonder dat een onaanvaardbare hoeveelheid zenuw damage.The procedure omvat het verwijderen van de aangetaste wervels.

Aangezien zowel een operatie en bestraling ontsteking in het ruggenmerg kan veroorzaken, kan uw arts corticosteroïden om de zwelling te minimaliseren voorschrijven.

Chemotherapie heeft niet de effectiviteit ervan voor het merendeel van de spinale tumoren aangetoond.

Prognose

Het National Cancer Institute (NCI) zegt dat de gemiddelde overlevingstijd na diagnose van spinale metastase is iets meer dan twee jaar.

De National Institutes of Health (NIH) zegt de prognose voor spinale metastasen varieert afhankelijk van de grootte van de tumor afhankelijk van de tumor. Het resultaat is meestal beter als de diagnose vroeg.

Hoewel spinale metastasen vaak tot blijvende invaliditeit (schade aan de zenuwen, zelfs na een operatie) straling kan grote ongemak vertragen en het leven verlengen.

Fysiotherapie verbeteren spierkracht en vermogen om te functioneren.