Spinal Cord Definition for Kids

Het ruggenmerg is een lange bos van zenuwen die is 18 centimeter lang. Het begint bij de basis van de hersenen, loopt door het midden van de rug en eindigt bij de taille. Langs de lengte van het ruggenmerg, verschillende zenuwen vertakken naar de rest van het lichaam. Het ruggenmerg is de snelweg die informatie brengt en naar de hersenen.

Spinal Cord Protection

Het ruggenmerg wordt beschermd door verschillende sets van botten langs zijn lengte. Deze botten zijn wervels genoemd. De wervels zijn verdeeld in secties - de acht cervicale botten, de 12 thoracale botten, de vijf lumbale botten, de vijf sacrale botten en een coccygeale. De wervels zijn verder beschermd door hersenvlies - of lagen van membranen - en een vloeistof genaamd cerebrospinale vloeistof, die beschermt het zenuwweefsel.

Spinal Cord Functie

De functie van het ruggenmerg berichten tussen de hersenen en de rest van het lichaam te dragen. De zenuwen in het ruggenmerg overeenkomen met het gebied van de wervels het op. Zo worden de cervicale zenuwen gelegen met het cervicale gedeelte van de wervelkolom, boven. De functie van de cervicale zenuwen brengt beweging en gevoelens de armen, nek en de bovenste romp. Zowel de lumbale en sacrale zenuwen bieden sensatie aan de benen, blaas, darmen en de geslachtsorganen.

Spinal Tracts

De stijgende en dalende stukken zijn verschillende groepen van de zenuwen die de sensorische en motorische functie om het lichaam te voorzien. De opstijgende banen brengen sensorische informatie naar de hersenen, zoals druk en pijn. Bijvoorbeeld, veel van de informatie afkomstig van de rechterkant van het lichaam kruist uiteindelijk over en komt bij de linkerkant van de hersenen te analyseren. De aflopende contracten te brengen informatie naar beneden van de hersenen voor beweging en de controle van lichaamsfuncties. De aflopende contracten hebben twee verschillende groepen - de corticospinale (of piramidale) traktaten en de extrapiramidale traktaten.

Spinal Injuries

Verwondingen aan de wervelkolom en het ruggenmerg te doen gebeuren. Wanneer zij, de ernst van het letsel hangen af ​​van waar de schade plaatsvindt. Bijvoorbeeld, als je een cervicale wervelkolom letsel, zal je meestal ervaren een verlies van functie onder het letsel. Dus, als u een verwonding boven de C-4 - de vierde bot in de cervicale regio - u zal het gebruik van een ventilator nodig hebben om te ademen. Dit is omdat de zenuwen in het ruggenmerg van de hals ook helpen beheersen ademhaling.