Spierspasmen Met Schildklier Disorder

Een van de minder bekende symptomen van schildklier aandoeningen is spierspasmen. Aangezien spierkrampen kunnen worden veroorzaakt door een verscheidenheid van oorzaken, is het niet vanzelfsprekend dat een schildklier aandoening worden betrokken. Spierspasmen moet worden beschouwd, samen met andere symptomen die erop wijzen dat de schildklier niet goed werkt. Kennis van de soort spierpijn en spasmen voor deze aandoening kunnen individuen helpen beslissen wanneer medische consultatie te zoeken.

De schildklier

De schildklier bevindt zich aan de voorzijde van de hals en speelt een cruciale rol in de balans en de algehele gezondheid van het menselijk lichaam. Deze klier werkt in overleg met de hypofyse en hypothalamus naar het juiste niveau van schildklierhormonen om het lichaam te houden bloeiende bieden. Deze hormonen zijn verantwoordelijk voor de gezondheid van het hart, de bloedsomloop processen, het metabolisme, het cholesterolgehalte en psychisch evenwicht. Als de schildklier niet genereert het juiste niveau van hormonen, verschillende symptomen beginnen te verschijnen, zoals spierpijn en krampen, gewichtstoename, huidveranderingen en depressie.

Spierspasmen

Wanneer een spier onvrijwillig samentrekt en er niet in slaagt om te ontspannen, een spier spasme optreedt. Elke spier in het lichaam kan een spasme ervaren. Spierspasmen worden ook wel aangeduid als spierkrampen, of "charlie paarden" wanneer ze zich voordoen in de benen. Ze verschillen van een spier twitch in dat een twitch betreft slechts een kleine spier gebied en is vaak onmerkbaar. Wanneer een zenuw die is verbonden met een spier veroorzaakt, het de spier spasmen.

Hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie betekent dat de schildklier onvoldoende produceert schildklierhormonen. Spierpijn en krampen zijn de symptomen van deze aandoening. Andere symptomen zijn gewichtstoename, obstipatie, depressie, verandering van de menstruele cyclus bij vrouwen en vermoeidheid. De schildklierhormonen helpen hartschepen flexibel en gezond en onbehandelde hypothyreoïdie kan leiden tot een verhoogde bloeddruk, houdt resulteert in hypertensie.

Ziekte van Hashimoto

Ziekte van Hashimoto wordt ook wel chronische lymfocytische thyroiditis. Het wordt ingesteld wanneer het immuunsysteem de schildklier. Deze ziekte kan langzaam vooruit en is de nummer een oorzaak van hypothyreoïdie. Musculaire symptomen zijn krampen, stijfheid en gevoeligheid, en hebben de neiging om vooral worden gevoeld in de heupen en schouders. Beenspieren voelen zich vaak zwak en gewrichten opzwellen en opstijven.

Andere oorzaken

Spierkrampen kunnen worden veroorzaakt door vele andere dan schildklieraandoeningen oorzaken, zoals uitdroging, lage calcium of magnesium niveaus, nierfalen, evenals algemene spiervermoeidheid. Zware lichaamsbeweging draagt ​​bij aan spierspasmen wanneer de spier is overwerkt. Gespannen of gescheurde spieren ook vaak kramp. Aandoeningen van het bewegingsapparaat, zoals ischias of een hernia vaak genereren spierspasmen.