Spieren van het menselijk hoofd

Spieren van het menselijk hoofd

De spieren van het menselijk hoofd zijn in het gezicht en de hoofdhuid. Ze laten een persoon om acties zoals het eten, glimlachen, fronsen en het knipperen uit te voeren. De spieren worden weergegeven op de locatie en functie op de kop in het gebied van de mond, ogen, hoofdhuid en voorhoofd.

Spieren die de mond controle

De orbicularis oris zijn de spieren zich aan weerszijden van de mond. Hun functie sluit de lippen. De zygomaticus spier is in het midden van de mond en is verantwoordelijk voor het glimlachen. De spier die het mogelijk maakt een persoon te fronsen is de depressieve anguli oris. Deze spier is gelegen nabij de hoek van de mond en functioneert als onderdeel van de onderkaak. De wangspier spier is in hetzelfde gebied als de orbicularis oris, en is verantwoordelijk voor het vermogen van een persoon te zuigen. De kauwspieren en temporalis spieren functioneren als een deel van de kaak, en laat voor het kauwen bewegingen die nodig zijn voor het eten van voedsel. De risorius spier ligt onder het zygomaticus en neer in de huid langs de hoek van de mond. Deze spier vergunningen grijnzend, die zich uitstrekt van de monding van links naar rechts en terug te trekken van de mondhoeken. De depressieve supercilli is een kleine spier in de buurt van de hoek van de wenkbrauw, dat de binnenste hoek van de wenkbrauw verlaagt.

Spieren die de ogen Controle

De spieren die de ogen van een individu bepaalt is de orbicularis oculi. Het controleert het knipperen, het produceren van de vernauwing en sluiten van de oogleden. De orbicularis oculi is opgebouwd uit drie delen: binnen, buiten en de traan. De binnenste sectie, ook wel de oogleden, is gelegen boven, onder en aan de zijkant van de ogen. De buitenste gedeelte, genaamd het orbitale punt omcirkelt het oog in de het bovenste en onderste ooglid. De traan sectie loopt zijdelings langs de boven-en onderkant van het oog.

Spieren die de hoofdhuid en voorhoofd Contol

De occipitalis spieren rond het middelste bovenste deel van de kop en trekt het voorhoofd naar achteren. De frontalis spieren wordt in verticale stand op het voorhoofd, uitstrekt van net boven de haarlijn naar de wenkbrauwen. Als de contracten frontalis spieren, de huid op het voorhoofd en de wenkbrauwen bewegen naar boven, waardoor het voorhoofd naar rimpel. De procerus spier begint bij het neusbeen en strekt zich uit tot het midden van het voorhoofd. Deze spier trekt het voorhoofd af, waardoor een rimpeling van de huid bij de brug van de neus.