Specificaties van Pectine

Specificaties van Pectine

Pectine is een complexe koolhydraten voornamelijk gevonden in rijpe citrusvruchten en appels. Pectine wordt voornamelijk gebruikt als verdikkings- en stabiliseermiddel in jam, gelei, bakkerij vullingen, dranken en een grote verscheidenheid van andere voedingsmiddelen. Ook water oplosbaar, waardoor een belangrijke bron van voedingsvezels. Pectine is geclassificeerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration als een algemeen beschouwd als veilig (GRAS) additief.

Basic Facts

Encyclopedia Britannica definieert pectine als elk van een groep van in water oplosbare zoetmakende stoffen die worden gevonden in de celwanden en intercellulaire weefsels van sommige planten. Als een vrucht wordt overrijpe, de pectine afbreekt in water oplosbare eenvoudige suikers. Pectine is een licht gekleurde poeder - meestal wit of geel, grijs of bruin.

Chemische Makeup

Pectine is een lineair polysaccharide uit ongeveer 300 tot 1000 monosaccharide-eenheden. De belangrijkste monosaccaride eenheid Galacturonzuur en de resten van dit zuur worden toegevoegd door alfa-1, 4 glucosidebindingen. Het molecuulgewicht van pectine 50.000 tot 150.000 dalton. Hoge methoxyl of HM pectine verschillende pectine waarbij meer dan de helft van de galacturonzuur residuen zijn veresterd. Lage methoxyl pectine of LM pectine waarbij minder dan de helft van de galacturonzuur residuen zijn veresterd.

Productieproces

Volgens de International Pectine Producers Association, na de pectine fabriek ontvangt appel residu of schillen van citrusvruchten uit sap van producenten, wordt de grondstof toegevoegd aan warm water. Het water bevat gewoonlijk mineraal zuur om te helpen bij de verwerking. De pectine wordt geëxtraheerd en de resterende vaste stoffen worden afgescheiden aan de oplossing verduidelijken. De geconcentreerde vloeistof wordt gemengd met een alcohol en onzuiverheden worden verwijderd. Kan worden behandeld met ammonia voor of na het drogen. Eenmaal droog, de vaste stof wordt gemalen tot een poeder, getest en gemengd met suiker of dextrose.

Farmaceutische Properties

Volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, voorlopige klinische gegevens suggereren dat pectine kan helpen bij de behandeling van diarree en verhoogd cholesterol. Het is bevorderd - maar niet bewezen als een effectieve behandeling - voor het verlagen van het risico van colonkanker en voorkomen van schade door bestraling.