Speciale Diëten voor patiënten in ziekenhuizen

Speciale Diëten voor patiënten in ziekenhuizen

Als u in het ziekenhuis, kan uw dieet moeten worden beperkt of versterkt op een bepaalde manier. Als je een operatie hebt gehad op een deel van uw spijsvertering of net zijn gediagnosticeerd met een aandoening, kan uw dieet moeten worden gewijzigd, hetzij permanent, of gewoon voor een korte tijd. De dieet-afdeling van het ziekenhuis kan u helpen kiezen voedsel dat u geniet van uw voorgeschreven dieet.

Common Diëten

Volgens Nutrition Services bij Barton Memorial Hospital in Californië, de meest voorkomende diëten voor ziekenhuispatiënten voorgeschreven zijn heldere vloeistof, vol vloeistof en regelmatig.

Een heldere vloeistof dieet wordt vaak eerst gebruikt na de operatie. Ook zou kunnen worden besteld als je wachten op een procedure. Het omvat vloeistoffen kunt u door te zien, zoals bouillon, ijslolly, jello, en ginger ale of verwante soorten vloeistoffen. Het is bedoeld om het lichaam gebruikt voor het verteren van voedsel weer voorbereiding op een verschuiving naar een meer normale menu.

Een volledig vloeibaar dieet voegt vloeistoffen gemaakt van zuivelproducten, zoals room soepen, melk, pudding, ijs en yoghurt. Deze twee diëten zijn meestal voorgeschreven in successie, en de patiënt voorschotten dan naar een gewoon dieet waarop hij is welkom om te bestellen wat hij wil in het menu ziekenhuis.

Therapeutische Diëten

Therapeutische diëten worden voorgeschreven voor patiënten met specifieke aandoeningen zoals hart-en vaatziekten of diabetes. Patiënten hart worden soms beperkt het gebruik van zout, cholesterol en verzadigde vetten. Deze "cardiale dieet" moedigt keuzes van fruit en groenten, volle granen en mager vlees. Rood vlees beperkt, evenals het gebruik van eigeel.

Diabetische diëten zijn doorgaans laag is suiker en vet, en de arts een bepaald aantal calorieën per dag als goed. Zoutarm dieet zijn gerangschikt voor mensen met nierziekte of hoge bloeddruk, omdat de nieren helpen natrium en vocht in het lichaam en de bloeddruk reguleren. Een zoutarm dieet kan ook worden besteld voor iemand die een ophoping van overtollig vocht.

Andere diëten

Andere soorten diëten worden voorgeschreven onder bepaalde omstandigheden. Eén is de lage-bacteriën dieet voor mensen met chemotherapie of andere aandoeningen die het immuunsysteem onderdrukken. Een low-bacteriën dieet richt zich op het koken van voedsel goed, netheid van de voorbereiding, en praktijken zoals het niet delen van voedsel containers met anderen. Het ontmoedigt ook het eten van voedsel dat is onder theelichtjes of voedsel werd gehouden van een saladebar of delicatessenwinkel.

Een ander type dieet is voor patiënten met aandoeningen spijsvertering en vereisen de "neutrale" dieet. Deze bestaat uit voedsel dat verteerbaar omdat het zacht, gemakkelijk te kauwen en niet zwaar gekruid. De neutrale dieet omvat zaken zoals gekookte groente, aardappelpuree, kwark en room van tarwe.