Spänningar i en svällande skiva

En utbuktande skiva uppstår när skivans brosket mellan benknotorna sprickor och vätskan inuti sätter press på spinal nerver. Detta kan skapa spänningar och täthet i omgivande tillbaka muskler och senor. Spänningar från en utbuktande skiva kan läka på egen hand med olika behandlingar.

Identifiering

En utbuktande skiva oftast i ländryggen skivor i nedre delen av ryggen. Det kan emellertid också påverka den övre ryggraden och halsområdet. Förutom spänning och muskelspänning, kan symtom är smärta, inflammation och svullnad, enligt Spine-health.com.

Olika typer av behandling

Antiinflammatoriska mediciner som ibuprofen kan hjälpa till att lindra inflammation, spänning och smärta från en utbuktande skiva. En läkare kan injicera corticoseroids mer svår smärta.

Andra typer av behandling

Is bör användas för en utbuktande skiva under de två första dagarna. Is kan bidra till att minska svullnad som kan lindra smärta. När inflammationen har lagt sig, kan värme hjälpa slappna muskler och nerver.

Effekter av motion

Enligt Webmd.com, motion är ett av de bästa sätten att lindra spänningar i musklerna. En person kan sträcka ut sina rygg eller nackmusklerna, träna eller gå när de får den initiala inflammationen under kontroll.

Tidsplan

Spänningar från en utbuktande skiva avta med tiden. Med rätt behandling, kan en person helt läka från en utbuktande skiva skada i sex månader.