Spa behandelingen voor acne littekens

Spa behandelingen voor acne littekens

Degenen die last hebben van lelijke acne littekens weten wat ernstige gevolgen die ze kunnen hebben op uw uiterlijk en zelfvertrouwen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om te helpen behandelen en littekens te minimaliseren. Een aantal van deze procedures zijn eenvoudig genoeg worden uitgevoerd door een plaatselijke spa.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een proces dat een stroom van kristallen gebruikt om blazen vuil, bacteriën en dode huidcellen van het gezicht, waardoor de huid onder een gladder, gelijkmatiger uiterlijk ontwikkelen. Behandelingen zijn redelijk geprijsd en in het algemeen zijn er in pakketten die 5-6 bezoeken omvatten. Het is echter niet ongebruikelijk dat patiënten enige microdermabrasion afspraak volgen. Crèmes, chemische peelings en andere producten worden soms gebruikt naast microdermabrasie om de procedure zo grondig mogelijk te maken.

Chemische peeling

Chemische peelings zijn beschikbaar in een verscheidenheid van sterke punten, waarvan sommige kunnen alleen worden gebruikt in een poliklinische behandeling setting. Echter, andere vormen van chemische peelings zijn mild genoeg voor gebruik in een spa. Deze behandelingen gebruiken chemicaliën die de buitenlaag te verwijderen van de huid naar de minder beschadigde laag onderaan te openbaren. Ze zijn zeer aan te bevelen voor mensen met een lichte huid, zoals mensen met een donkere huid soms een oneffen huid-tone ervaren na de behandeling. Bijwerkingen afhangen van de sterkte van de schil, maar kan de tijdelijke roodheid, zwelling of blaarvorming.

Lasertherapie

Medische spa's bieden een bredere behandeling opties dan dag kuuroorden, waaronder lasertherapie. Artsen gebruiken lasers om de buitenste laag van de huid te verwijderen om de groei en het aanhalen van de onderliggende lagen te bevorderen. Terwijl de behandeling met ablatieve lasers zijn een of twee weken van herstel, een mildere vorm van lasertherapie is beschikbaar voor degenen die geen tijd kunnen besteden recupereren. De meeste patiënten zijn tevreden met de resultaten van de laserbehandeling; echter, kan het erg kostbaar.

Vullers en Steroïde injecties

Vullers en steroïde injecties zijn ook beschikbaar op medische spa's. Fillers werken om depressief acne littekens te verhogen, terwijl steroïde injecties maken verhoogde littekens weer vlak. Patiënten die vullers meestal nodig meerdere behandelingen voordat de resultaten zijn voltooid. Afhankelijk van het type vulstof, moet patiënten follow-up behandeling om de zes maanden. Deze behandelingen zijn het meest effectief op de brede, glooiende littekens in plaats van diepe en smalle littekens.